Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Associació Inter Baix Camp

L'Associació Inter Baix Camp és una associació promoguda pel Consell Comarcal del Baix Camp de caràcter recreatiu i cultural a la qual s'hi poden incorporar totes aquelles persones, entitats o grups que de manera voluntària ho sol·licitin. El seu objectiu és fomentar i promoure els intercanvis culturals i personals entre la gent dels diferents pobles de la comarca del Baix Camp i altres indrets, preferentment dins la Comunitat Europea.


Es va constituir el 23 de novembre de l'any 1993. Des de l'any 1994 es porten a terme intercanvis amb França, concretament amb municipis de Normandia que integren l'associació Europe Échanges, tot i que també s'ha fet algun intercanvi amb Alemanya. El programa d'intercanvis es prepara anualment.


Formen part de l'Inter Baix Camp 22 municipis de la comarca :l'Aleixar, Alforja, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, Maspujols, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, la Selva del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Vilaplana, Vinyols i els Arcs, Mont-roig del Camp, Almoster, Montbrió del Camp i Riudoms.


Durant aquests anys, diversos grups de tot tipus d'entitats dels diferents municipis del Baix Camp han portat a terme intercanvis amb Normandia mitjançant l'Inter: gegants; escoles de música; jugadors de bàdminton; agrupacions corals; atletes de la comarca que van participar a la marxa VIVICITTA per promoure la pau al món i contra la drogoaddicció; ciclistes; grups de dansa; bandes de música; escoles, etc. Aquests intercanvis han permès participar en fires; simposis; festivals culturals; campionats de bàsquet, d'handbol, o de futbol; col·loquis internacionals; escoles d'idiomes, etc.


L'any 1998, del 24 al 27 d'octubre es va fer el primer agermanament entre Europe Èchanges i Inter Baix Camp a la comarca del Baix Camp, i l'any 2000, durant els dies del 5 al 9 de maig, és va portar a terme la tornada de l'agermanament a Normandia.


© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773