Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Associació de Donants de Sang

Imatge d´arxiu dels 30 anys dels Donants de Sang

  L'Associació de Donants de Sang del Baix Camp va néixer l'any 1999 amb l'objectiu de fer créixer l'índex de donacions de la comarca, mitjançant la coordinació de les campanyes amb el Banc de Sang i Teixits ja que, fins aleshores, es portaven a terme d'una manera poc ordenada i sense una freqüència que garantís l'augment de donants.

   A partir de l'octubre de 1999 l'índex de donacions ha sofert un canvi molt important, el nombre de donants ha passat dels 2.384 als 7.631 de finals de l'any 2017. Per aconseguir aquest nombre ens ha fet falta treballar de valent, hem assistit a tots els pobles de la comarca per fer-hi, com a mínim, una campanya anual, en coordinació amb el delegat o la delegada local de l'Associació que n'ha fet promoció mitjançant cartells, bustiades, avisos de megafonia i pancartes, entre altres. La resposta dels veïns ha estat positiva i els números parlen per si sols.

    Estem presents cada any a les fires comarcals en un estand que els ajuntaments dels pobles ens cedeixen gratuïtament. Amb aquesta assistència també garantim que la gent del Baix Camp ens conegui i al mateix temps, es pugui informar sobre què és una donació i quan i on es duen a terme. Per això, hem editat material divulgatiu, fulletons informatius i altres materials de promoció que repartim entre els visitants de les fires per poder arribar a totes les llars de la comarca.

     Imatge d´arxiu del Banc de Sang

      L'Associació, organitzadora d'una Marató de Sang de dotze hores ininterrompudes

      Ens hem atrevit, fins i tot, a muntar la Marató de Sang a Reus, dotze hores de portes obertes perquè la gent de la ciutat i d'altres pobles de la comarca puguin donar sang sense límits d'horaris. Ja són 15 maratons que portem a l'esquena, l'experiència en l'organització està garantida i l'èxit del resultat, quasi mil bosses de sang recollides en dotze hores, parla per si mateix!

       Aquest any, a més, hem volgut acollir la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Donants de Sang organitzen cada 14 de juny aquesta festa en un lloc diferent i aquest any, hem acceptat el repte de fer-la a Reus. L'Associació de Donants de Sang del Baix Camp va néixer l'any 1999 amb l'objectiu de fer créixer l'índex de donacions de la comarca, mitjançant la coordinació de les campanyes amb el Banc de Sang i Teixits.

        Fins aleshores, es portaven a terme d'una manera poc ordenada i sense una freqüència que garantís l'augment de donants. La diada internacional es commemora des de l'any 2004, quan l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va reconèixer la importància de la donació de sang voluntària i no remunerada. És una gran ocasió per agrair els gestos desinteressats que fan tots els delegats i totes les delegades de les associacions de donants de sang d'arreu de Catalunya. Gestos gratuïts que omplen el Banc de Sang de bosses de vida.

         La trobada ha estat un èxit! Hem d'agrair la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp, la Diputació de Tarragona i d'empreses particulars, que ens han ajudat a fer-la possible. Estem orgullosos de la nostra tasca, des de l'any 1999 hem treballat amb un ànim renovat any rere any i és per això, que la nostra associació és reconeguda a tot Catalunya.

          Actuació dels Xiquets de Reus


          © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773