Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Baix Camp, primera comarca de Catalunya que se suma a l'Aliança Educació 360

IMATGES RELACIONADES
Imatge del Ple del Consell Comarcal del Baix Camp
Imatge del Ple del Consell Comarcal del Baix Camp

2 de gener de 2019


El Baix Camp és la primera comarca de Catalunya que s'ha sumat a l'Aliança Educació 360 després que el Ple del Consell Comarcal del Baix Camp del passat desembre aprovés l'adhesió, tot i l'abstenció de la CUP, el PP i Ciudadanos.

  Aliança Educació 360 és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, que té com a principal repte que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida.

   Això implica connectar l'educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu així com entre els diversos àmbits educatius. A més, la iniciativa és oberta a tothom i proposa que l'accés a noves oportunitats educatives es faci amb equitat, sense exclusions, i que cada persona construeixi el seu propi itinerari vital.

    Per portar-ho a terme al Baix Camp, durant aquest curs escolar 2018-19 es promourà un projecte-pilot per al desenvolupament d'Educació 360 a la nostra comarca a l'hora de dinar dels centres.

     Els destinataris seran l'alumnat en l'horari de menjador on es garanteix els àpats i la cura però, a més a més, es realitzaran activitats complementàries. També cal destacar que les activitats es faran en un punt d'interès relacionat totalment amb el Projecte Educatiu de Centre (PEC) de l'escola del municipi amb el coneixement del seu entorn.

      A l'Aliança Educació 360 el Consell Comarcal del Baix Camp estarà representat per la consellera de l'Àrea de Serveis a la Comunitat, Anna Aragonès, i pel coordinador tècnic del mateix departament. Pel que fa als diferents municipis on s'implementi Educació 360, es crearà la Taula360, formada per representants polítics de l'Ajuntament, professionals i veïns representatius per tal desenvolupar la iniciativa.

       Per a més informació sobre el projecte Educació 360 podeu consultar aquest enllaç: https://www.educacio360.cat
       © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773