Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Crida a la ciutadania per a què no es desplaci a segones residències

IMATGES RELACIONADES
L'Argentera, un dels micropobles del Baix Camp
L'Argentera, un dels micropobles del Baix Camp

21 de març de 2020


El Consell Comarcal del Baix Camp fa una crida a la ciutadania per a què no es desplaci a la segona residència que tingui en cap municipi de la comarca ni del país. En aquest sentit, l'ens comarcal reclama responsabilitat i l'observació estricta de les restriccions de circulació imposades pels govern de la Generalitat i de l'estat després de la declaració de l'estat d'alarma per frenar l'expansió del coronavirus SARS-CoV-2 (COVID19).


El Consell Comarcal del Baix Camp recorda que dels 28 municipis que conformen la comarca 21 tenen menys de 2000 habitants, i d'aquests 8 municipis són micropobles, és a dir, que tenen menys de 500 habitants i la majoria de la població és gent gran, que és un col·lectiu de risc davant l'epidèmia de coronavirus.


Cal tenir en compte que segons dades de 2019 el Baix Camp té un índex d'envelliment de 102 (és a dir, hi ha 102 persones majors de 65 anys i més per cada 100 habitants de menys de 15 anys) i aquesta població més gran es concentra sobretot en els municipis que tenen menys habitants de la comarca.


Per tot això, del Consell Comarcal s'apel·la al sentit comú i a la responsabilitat individual i col·lectiva en aquests moments d'extrema complexitat en què encara no s'ha frenat l'expansió de l'epidèmia, ans al contrari encara està creixent el número de casos positius.


En aquest sentit, l'ens comarcal recorda les restriccions de circulació existents: únicament es pot circular per anar a comprar productes bàsics; per anar a les farmàcies; per a anar a cuidar familiars dependents o menors d'edat, per anar a treballar i per proveir-se de carburant.


A més els desplaçaments s'han de fer de forma individualitzada, ja que al vehicle no pot anar més d'una persona amb l'excepció de persones grans o dependents o menors d'edat.


Ajuda els nostres pobles, #quedatacasa
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773