Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Secomsa fa una crida a la ciutadania per protegir la seva plantilla

IMATGES RELACIONADES
Imatge de la campanya de Secomsa per protegir la seva plantilla i la ciutadania
Imatge de la campanya de Secomsa per protegir la seva plantilla i la ciutadania

Campaya de Secomsa per frenar la pandèmia
Campaya de Secomsa per frenar la pandèmia

23 de març de 2020


L'empresa Secomsa fa una crida a la ciutadania per protegir les persones que fan la recollida de residus, un servei obligatori i essencial especialment en aquests moments d'emergència sanitària.


El confinament pel coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) ha propiciat que una part considerable de la ciutadania dediqui més temps a la neteja i ordre de les seves llars, fet que ha provocat un augment de les deixalles i objectes que els treballadors del servei de recollida troben fora dels contenidors.


Aquesta situació genera risc de contagi no només de la comunitat, sino també dels operaris, que han d'agafar la deixalla amb les mans, en lloc de limitar-se a buidar els contenidors amb la grua del camió.


La presidenta de Secomsa, Rosa M. Abelló, s'ha pronunciat al respecte: “Demanem que es faci un reciclatge de forma correcta, que es posi cada residu al lloc corresponent i sobretot que no es deixin restes fora del contenidor, perquè això és un perill per a les persones treballadores”.


L'empresa participa activament en l'aturada de la pandèmia amb accions com netejar i desinfectar tots els contenidors dels municipis on treballa en breus períodes de 2 o 3 dies. En aquest sentit, demana la col•laboració de la ciutadania per evitar contagis i, mitjançant la difusió d'un anunci, dona instruccions específiques per fer-ho possible:

  • A les àrees de contenidors s'ha de dipositar únicament fracció orgànica, envasos lleugers, envasos de vidre, paper/cartró i resta.
  • No s'han de deixar residus fora dels contenidors, perquè les persones que fan la recollida no entrin en contacte directe amb els residus.
  • Qualsevol altre residu (mobles, etcètera) s'ha de guardar a casa fins que s'aixequin les restriccions de circulació per portar-los a la deixalleria.

La protecció de les persones treballadores que vetllen per la neteja dels nostres pobles i les mesures per frenar la pandèmia són responsabilitat de tota la ciutadania.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773