Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Baix Camp distribueix 4.314 targetes moneder a infants amb beca menjador

IMATGES RELACIONADES
La targeta moneder permetrà comprar en botigues d'alimentació
La targeta moneder permetrà comprar en botigues d'alimentació

24 de març de 2020


El Consell Comarcal del Baix Camp i els ajuntaments de la comarca estan distribuint 4.314 targetes moneder per tal que els nens i nenes beneficiaris d'una beca menjador puguin continuar gaudint d'aquest ajut malgrat el confinament per l'estat d'alarma i el tancament dels centres educatius.


Els pares, mares o tutors/es dels infants rebran instruccions des de l'Ajuntament del seu municipi sobre la manera en què se'ls lliurarà una targeta moneder. La targeta inicialment està carregada amb 40 euros, a raó de 4 euros/dia, per cada dia lectiu en què l'escola està tancada. La Generalitat de Catalunya carregarà automàticament la targeta a mida que es vagi allargant l'estat d'alarma i, per tant, els dies que les escoles es mantinguin tancades.


En el cas dels infants de Reus i Cambrils, les targetes es distribuiran d'acord amb els protocols i plans de contingència específics decretats per aquests dos ajuntaments. Concretament, Reus distribuirà 2.644 targetes moneder i Cambrils 813, i els mateixos ajuntaments contactaran amb les famílies dels nens i les nenes beneficiaris i beneficiàries per donar-los les instruccions de recollida. Les targetes es poden fer servir per comprar aliments en qualsevol establiment d'alimentació del país que tingui un sistema de pagament amb TPV.


Amb aquesta mesura es vol garantir als i les menors beneficiaris/àries d'ajuts de menjador, en els nivells educatius de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria, la continuïtat d'aquests ajuts durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.


Per a més informació, el Consell Comarcal posa a la vostra disposició un document de preguntes freqüents sobre l'ús de les targetes moneder en aquest enllaç on trobareu més preguntes i respostes com aquestes: 

  • Ja tinc la targeta. L'he d'activar? No, la targeta ja ve activada i preparada per ser utilitzada.
  • El datàfon m'ha demanat un PIN i no en tinc cap. Què he de fer? Prem directament la tecla verda del datàfon i el pagament es validarà.
  • El datàfon em mostra un error: Codi Error 104. Què vol dir? És un error de classificació de comerç. Vol dir que no és un comerç d'alimentació i, per tant, no es pot procedir amb la compra.
  • Quan es faci la recàrrega, el saldo ha de ser 0 euros? No, el saldo és acumulable a les properes recàrregues que es facin.
  • He exhaurit el saldo de la targeta. La puc llençar? No, es recarregarà automàticament mentre es perllongui l'estat d'alarma.
Al vídeo següent trobareu informació sobre les targetes moneder amb declaracions del president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773