Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

L'atenció a les dones continua activa durant el confinament

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Telèfons i adreces d'atenció a les dones
Telèfons i adreces d'atenció a les dones

1 d'abril de 2020


El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Camp continua en actiu durant l'estat d'alarma, en una conjuntura on el nombre de demandes ha augmentat durant el confinament.


La vicepresidenta d'Igualtat i Polítiques de Gènere del Consell Comarcal del Baix Camp, Ana López, ha reportat aquest augment de demandes en declaracions als mitjans de comunicació: “La setmana passada es va disparar, a part dels casos que ja teníem. Hi ha una mitjana de sis dones a diari que s'estan atenent en aquests moments. Sobretot rebem consultes de temes psicològics, jurídics. Per tant, que les dones no pensin que el confinament fa que tinguin menys drets. Continuen tenint els mateixos, els serveis són els mateixos i el confinament no ha de fer que es quedin a casa i menys en una situació de risc”.


Els domicilis s'han convertit en un espai menys segur aquests dies per aquelles dones i famílies que conviuen amb els seus agressors. Per aquest motiu el SIAD del Baix Camp posa èmfasi en la difusió del seu servei telemàtic i insta a denunciar tant si s'és víctima com testimoni.


En paraules d'Ana López: “En aquests moments necessitem que la societat s'involucri encara més, perquè aquestes persones pateixen una violència en silenci, amagades. Ara més que mai necessitem la col•laboració de tota la ciutadania per ajudar les dones que estan aïllades no només psicològicament, sinó també físicament. Si veiem que hi ha una situació de violència masclista, siguem nosaltres mateixos qui truquem al telèfon d'atenció, enviem un WhatsApp i denunciem aquesta situació per ajudar-les a elles, als seus fills i les seves filles”.


En el que portem d'any, el SIAD del Baix Camp ha atès 123 dones. Per contribuir a pal•liar aquesta situació, el Consell Comarcal encoratja a fer servir les vies telemàtiques al servei de les dones.




© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773