Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Noves mesures de seguretat en la donació de sang

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu del Banc de Sang i Teixits
Imatge d'arxiu del Banc de Sang i Teixits

Noves mesures de seguretat en la donació de sang
Noves mesures de seguretat en la donació de sang

10 d'abril de 2020


L'Associació de Donants de Sang del Baix Camp i el Banc de Sang i Teixits a Tarragona informen sobre les noves normes de prevenció i seguretat de les autoritats sanitàries per fer front a l'expansió de la COVID-19 que s'incorporen a la donació de sang.


Una mesura inicial és que el Banc de Sang i Teixits no farà campanyes de donació en autobusos. El motiu principal és garantir les distàncies entre les persones donants. Així, aquestes campanyes es faran en espais més amplis com centres culturals, pavellons municipals, recintes firals, casals d'entitats, teatres, etcètera.


També cal que demaneu hora mitjançant el web donarsang.gencat.cat a l'hospital on voleu donar per evitar aglomeracions o cues. Quan aneu a donar sang a un dels hospitals de referència a Catalunya o a una campanya fora d'hospital, altres mesures que trobareu són:

  • Només arribar, el personal sanitari us demanarà que us renteu les mans amb aigua i sabó o amb un gel esterilitzant.
  • Tindreu a la vista un nou cartell amb aquestes indicacions: 1) recordar la importància del rentat de mans previ a la donació, 2) omplir el qüestionari en un espai determinat, 3) mantenir una distància social de com a mínim un metre en tot moment, 4) en cas de tenir febre o tos, espereu 15 dies per anar-hi.
  • Us donaran una mascareta de protecció i veureu que els professionals també en duen juntament amb uns guants, que es canviaran entre donació i donació.
  • Disposareu d'un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari. Com a recomanació per agilitzar el procés, també podeu descarregar el formulari en aquest enllaç i emplenar-lo a casa.

És important recordar que la COVID-19 no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria, i en aquest sentit ni la donació de sang ni la transfusió suposen cap risc per a la persona donant de sang ni per a qui la rep. Com remarca el Banc de Sang: “El risc és no donar sang, ja que cada dia a Catalunya, en una situació normal, calen 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que necessiten tractaments”.


Per a més informació, podeu accedir aquí a l'enllaç del Banc de Sang i Teixits.

© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773