Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Agricultura amplia els terminis dels ajuts Leader 2018 i manté els ajuts de 2019

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

7 de maig de 2020


El Consell Comarcal informa que el Departament d'Agricultura ha publicat l'Ordre ARP/50/2020, per la qual es continuen i modifiquen terminis de procediments en matèria de subvencions del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma. En el cas del programa d'ajuts Leader, aquesta Ordre permet continuar amb els processos d'aprovació i certificació de les convocatòries 2018 i 2019, a la vegada que amplia el termini per a justificar els projectes Leader de la convocatòria 2018.


Així, les persones emprenedores que hagin rebut un ajut Leader en la convocatòria de 2018 podran executar les seves inversions fins el proper 30 de setembre. Aquesta mesura permetrà evitar endarreriments en els tràmits administratius i garantir l'aprovació i el pagament dels ajuts, seguint el Reglament d'Execució (UE) 2020/532 de la Comissió Europea, de 16 de abril de 2020, que estableix un seguit d'excepcions sobre els controls administratius i sobre el terreny aplicables al programa Leader per agilitzar la gestió dels ajuts.


Des de l'inici de l'emergència sanitària, els Grups d'Acció Local, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i la Direcció General de Desenvolupament Rural han teletreballat introduint millores en els procediments de treball i en la tramitació dels ajuts, així com dispositius per facilitar l'adaptació del programa Leader a la nova situació per la COVID-19 per oferir el millor servei possible a les microempreses i PIMEs dels territoris rurals a fer front a la situació dins d'aquesta conjuntura.


El Consell Comarcal del Baix Camp forma part del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, que gestiona els ajuts Leader a l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i alguns municipis del Tarragonès i del Baix Penedès.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773