Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Ajuts extraordinaris al lloguer d'habitatge per afectacions de la COVID-19

21 de maig de 2020


El Consell Comarcal informa sobre els nous ajuts extraordinaris de la Generalitat de Catalunya per a les persones arrendatàries d'habitatge habitual que s'han vist afectades per l'impacte econòmic de la COVID-19. A través de la Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori, la Generalitat ha convocat aquesta línia de suport al lloguer per un import de 14,5 milions d'euros.


Els ajuts es destinaran a famílies amb despeses de lloguer i dels subministraments bàsics que igualin o superin el 35% dels seus ingressos. L'ajut que es concedirà serà directe i s'haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer, durant un màxim de 6 mensualitats des d'abril a setembre de 2020, que a la demarcació de Tarragona és d'un màxim de 500 euros al mes, o bé es farà servir per cancel•lar els microcrèdits que la família hagi demanat. Cal recordar que els microcrèdits de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) són uns ajuts transitoris de finançament oberts per l'Estat també en el marc de les mesures per fer front a les conseqüències econòmiques del coronavirus.


Altres requisits per accedir als ajuts són: estar a l'atur, haver patit un ERTO o una retallada de sou com a conseqüència de la COVID-19, amb un topall de renda familiar i un lloguer no superior a 900 euros. Les persones interessades poden enviar la seva sol•licitud fins al proper 30 de setembre, preferentment de forma telemàtica a través d'aquest enllaç on també hi ha tota la informació sobre els ajuts.


També s'ha posat en funcionament el número específic d'atenció telefònica 900 922 841 per atendre les persones interessades i assessorar-les per fer el tràmit telemàticament, sobretot tenint en compte que els ajuts s'atorgaran per ordre d'entrada fins a exhaurir el pressupost. L'atenció telefònica serà de 9 a 14 hores.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773