Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

L'Oficina de Consum rep 329 sol·licituds durant el mes de maig

IMATGES RELACIONADES
Tràmits a l'Oficina de Consum durant la Fase 2 de desconfinament
Tràmits a l'Oficina de Consum durant la Fase 2 de desconfinament

2 de juny de 2020


L'Oficina de Consum de Reus i Baix Camp ha rebut 329 sol•licituds durant el mes de maig, entre les que hi ha 266 consultes, 100 d'elles relacionades amb el coronavirus SARS-CoV-2; 59 reclamacions, 21 de les quals també fan referència al coronavirus, i 4 denúncies.


Pel que fa a les consultes, mentre que la mitjana de l'any 2019 va ser de 109, durant el mes de maig aquesta xifra s'ha incrementat en un 144%. En el que portem de 2020, l'Oficina de Consum ha rebut 786 consultes, dada que representa una mitjana de 157 consultes mensuals.


De les 100 consultes rebudes sobre el coronavirus, destaquen les realitzades sobre transport aeri (32); viatges combinats (11) i gimnasos, centres de preparació física, pistes de tennis, d'esquaix i de bitlles (11).


Per poder realitzar consultes o reclamacions durant l'estat d'alarma, l'Oficina de Consum ofereix els següents horaris i mitjans:

  • Atenció telefònica: dilluns, dimecres i dijous de 9 a 12 hores a través del telèfon 977 327 100.
  • Atenció per correu electrònic: consum@baixcamp.cat
  • Atenció presencial: durant la Fase 2 de desconfinament, feu els vostres tràmits preferentment de manera telemàtica. Si no és possible, demaneu cita prèvia pels mitjans esmentats als dos punts anteriors i assegureu-vos de portar la documentació necessària i un bolígraf.

Per la seva part, l'Agència Catalana del Consum recomana quetot i tenir el dret a recuperar els diners pel serveis no prestats, tinguem en compte que aquesta situació afecta també a moltes empreses que en aquests moments de crisi estan patint una manca de liquiditat. En aquests casos, la nostra solidaritat com a consumidors pot consistir a acceptar alternatives raonables, com ara la prestació del servei amb posterioritat o bé l'oferiment de descomptes futurs, en lloc de la devolució dels diners.


La normativa complerta i actualitzada sobre les condicions de les relacions comercials afectades es troba a la pàgina web del Consell Comarcal del Baix Camp, que podeu trobar en aquest enllaç.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773