Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El president del Consell parla sobre la gestió comarcal de l'estat d'alarma

IMATGES RELACIONADES
President del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud
President del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud

17 de juny de 2020


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, ha estat entrevistat telemàticament pel portal alcaldes.eu, un mitjà digital especialitzat en la gestió municipal. Al llarg de la seva intervenció, Calatayud ha parlat sobre la gestió que ha dut a terme el Consell des de l'inici de l'estat d'alarma. Segons explica, en poc més de 48 hores tot el personal del Consell, unes 100 persones, estava teletreballant des de casa amb un resultat final d'un funcionament positiu i eficient al llarg d'aquests tres mesos.


Pel que fa als pobles i els municipis més grans, Calatayud expressa: “Hem complert el confinament d'una manera extraordinària”. El major suport que el Consell ha donat als ajuntaments ha estat en l'àrea de serveis socials, també perquè “com a Consell Comarcal no tenim ni potencial econòmic ni competències per exercir-ne d'altres”.


L'augment de les necessitats ha generat demandes en ajuts socials, com els ajuts al lloguer, als quals s'han sumat les beques anuals de menjador, que només són l'inici d'una llista de noves possibles demandes quan comenci el curs escolar i per a les quals el Consell haurà d'estar no només preparat, sinó també en consonància amb les necessitats dels ajuntaments.


Pel que fa a la reactivació socioeconòmica, Calatayud afirma que és “partidari de poder utilitzar els romanents de crèdit aquest 2020 i 2021 de lliure disposició, fins i tot, acotant-ne l'ús als aspectes socials o de contractació de personal”, fet que milloraria l'eficàcia en les actuacions que des del Consell es consideren més pertinents per superar el moment que vivim.


Podeu accedir a l'entrevista complerta en aquest enllaç.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773