Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La Diputació aportarà gairebé 3M€ entre 2020 i 2023 per programes d'assistència i cooperació

IMATGES RELACIONADES
El president del Consell Comarcal en el moment de la signatura del conveni
El president del Consell Comarcal en el moment de la signatura del conveni

Imatge conjunta de totes les persones signants del conveni
Imatge conjunta de totes les persones signants del conveni

6 d'agost de 2020


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, va signar la setmana passada el conveni marc de col·laboració per a la coordinació, cooperació i col·laboració amb la Diputació de Tarragona, per al període 2020-23, que suposarà l'aportació d'un total de gairebé 3 milions d'euros a l'ens comarcal per a la realització de diferents programes d'assistència als municipis del Baix Camp i per a inversions.


L'acte de signatura es va realitzar al Palau de la Diputació de Tarragona amb la presidenta de la institució, Noemí Llauradó; i l'assistència dels presidents i presidentes comarcals de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A més del president del Baix Camp també hi eren el president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan Maria Sanahuja; del Baix Ebre, Ivan Garcia; del Baix Penedès, Joan Sans; de la Conca de Barberà, Magí Trullols; del Montsià, Joan Roig; del Priorat, Marta Camp; de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim; del Tarragonès, Joan Martí Pla, i de la Terra Alta, Neus Sanromà. Així mateix, van ser presents a l'acte de signatura del conveni el vicepresident de la Diputació Adam Tomàs, el diputat Enric Adell, i les diputades Teresa Mariné i Marta Blanch. En el mateix acte, s'ha signat també les addendes que es van tramitar per tal de garantir els serveis municipals durant l'estat d'alarma a causa de la Covid-19, i que aquests es poguessin continuar prestant, principalment els d'àmbit social, atesa la seva necessitat davant de la situació d'excepcionalitat.


Durant l'acte de signatura del conveni, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va destacar que el conveni "és fruit de les anàlisis i avaluacions de l'anterior conveni fetes durant el darrer semestre de l'any 2019 amb representants dels consells comarcals. En virtut d'aquesta experiència, hem dissenyat conjuntament un nou conveni que atén les noves necessitats dels ens locals i també avança en la coordinació i en la cooperació amb els consells comarcals". Segons va afegir, aquesta nova col·laboració amb els consells "es basa en la nostra missió com a Diputació, en la recerca del bé comú per aconseguir una societat igualitària. I ho fem amb accions sobre el territori per esdevenir una regió influent, creant valor social i cultural".


En nom de tots els consells comarcals va intervenir la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà,, que va assenyalar que “aquest conveni ens permet disposar d'un gran suport i d'una injecció econòmica imprescindible per a nosaltres i per als municipis”, tot destacant el treball coordinat i mancomunat. I va encoratjar a seguir treballant pel reequilibri territorial”.


La Diputació de Tarragona destinarà un total de 18.727.054,80€ entre els deu consells comarcals de la demarcació per a la prestació de serveis municipals durant el quadrienni 2020-2023. L'objectiu general del conveni és continuar la cooperació i col·laboració amb els consells comarcals establerta pels convenis anteriors, per tal que els recursos econòmics de la Diputació de Tarragona ajudin al finançament de les necessitats actuals dels ens locals. Al mateix temps, pretén optimitzar els recursos per evitar duplicitats en les assistències i serveis als municipis i entitats municipals descentralitzades (EMD). Així mateix, s'afavoreix la planificació quadriennal de les inversions i de la prestació de les assistències i els serveis als municipis, destinataris finals dels recursos econòmics i assistencials.


Els recursos econòmics que estableix el conveni es poden destinar a les actuacions incloses als Programa d'assistències i serveis (la Diputació hi destina un 5% més en relació a l'anterior conveni) i al Programa d'inversions que integren el Pla d'acció i cooperació comarcal 2020-2023. Com a mínim, el 20% de l'import total del Programa d'assistència i serveis s'ha de destinar a assistències i serveis de caràcter social, llevat el cas que el consell comarcal justifiqui la correcta prestació a la seva comarca. Pel que fa al programa d'inversions, es poden finançar inversions en serveis de competència municipal i d'abast o interès supramunicipal, tant d'obres com d'adquisició de béns.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773