Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Servei Comarcal de Joventut

El ConsJoventut Baix Campell Comarcal del Baix Camp disposa del Servei Comarcal de Joventut des d'on es desenvolupen diversos programes i projectes per a joves amb diferents finalitats.


RETORN DE LES PERSONES JOVES AL MEDI RURAL: 

A la comarca hi ha molts municipis petits amb població molt envellida. Davant aquesta situació, sorgeix el programa Joves amb talent amb l'objectiu que els i les joves considerin el món rural com a possible sortida professional, rebin formació des del Consell i creïn projectes sostenibles a aquests pobles per a la seva dinamització. Si tens una idea de negoci sostenible al medi rural, apunta't-hi, pots participar-hi. 

PERSONES EN EDAT ESCOLAR:


S'ofereix un Programa per a la Participació des d'on l'alumnat pot proposar activitats i, de la mateixa manera, organitzar-se per executar-les. D'aquesta manera s'aprenen a través de l'experiència, s'adquireixen nous coneixements i eines per assumir un paper actiu en la societat. A més, aquestes dinàmiques creen valors socials com el cooperativisme i fomenten l'associacionisme entre els més joves.


La necessitat de posar en valor la responsabilitat ètica i la capacitat de la joventut en altres àmbits fora dels centres educatius fa que s'ofereixi un catàleg de tallers per a tots els cursos on es tracten diferents temes com la igualtat de gènere, la mobilitat internacional, l'educació emocional, entre d'altres. Aquests recursos s'ofereixen als centres educatius de la comarca i ells mateixos fan la petició. 


La incertesa de molts i moltes joves davant el seu futur professional fa que aquests tinguin dubtes sobre el món educatiu i la formació que poden escollir. Per donar resposta a aquesta necessitat s'ha creat el Servei d'Orientació Acadèmica. Un servei especialitzat que acompanya de manera personalitzada al jovent a través d'un itinerari formatiu. Aquest servei pot ser presencial o en línia.


PERSONES JOVES QUE FORMEN PART D'UNA ENTITAT:


Per a les entitats juvenils, també es disposa d'un servei d'informació, orientació i acompanyament per a la creació de l'entitat, així com de suport durant la tramitació de les subvencions de la Direcció General de Joventut o l'alta en el cens d'aquest mateix departament.


Per les persones que formen part d'una entitat que organitza activitats d'estiu, també s'ofereix informació i assessorament per la realització d'aquestes activitats. El Servei de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp té la competència per comprovar i fer el seguiment de les activitats d'educació en lleure en les quals hi participen menors.


EDUCACIÓ EN LLEURE:


Els cursos de lleure són uns altres serveis que s'organitzen des d'aquest servei en aquells municipis que vulguin disposar de joves formats en aquest àmbit o que tinguin joves interessats en cursar-ho. 

Si vols formar-te en l'Educació en Lleure, cada any per les vacances de Setmana Santa tens l'oportunitat d'aconseguir la titulació oficial amb els cursos intensius de Monitor/a de Lleure i d'Iniciació al Lleure (premonitors/es).


COM POTS POSAR-T'HI EN CONTACTE?


Consell Comarcal del Baix Camp

Doctor Ferran, 8

43202 - Reus

Tel. 977 32 71 55 (ext.218) / 674 321 663 (també per Whatsapp)

Correu electrònic: atarragon@baixcamp.catJoventut Baix Camp


© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773