Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell d'Alcaldes del Baix Camp aprova una declaració en defensa de l'Estatut

IMATGES RELACIONADES
El nou Arxiu Comarcal es va inaugurar el passat mes de juny
El nou Arxiu Comarcal es va inaugurar el passat mes de juny

14 de juliol de 2010


El Consell d'Alcaldes del Baix Camp, reunit avui dimecres 14 de juliol de 2010, al migdia a la seu del nou Arxiu Comarcal, ha aprovat una declaració en defensa de l'Estatut, que rebutja al Sentència del Tribunal Constitucional i dóna ple suport a les accions que puguin emprendre les més altes institucions catalanes per defensar l'Estatut aprovar el 2006. Aquesta declaració es farà arribar al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat i a les entitats municipalistes de Catalunya (l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya).


La declaració aprovada considera que la “Sentència que no respecta la decisió del Parlament de Catalunya, de les Corts i del poble català, que va votar en referèndum l'Estatut” i per això manifesta el seu suport “a les més altes institucions catalanes en les accions que emprenguin en defensa del nostre Estatut” i “el seu compromís per treballar, des del món local, en la defensa de l'Estatut i de les legítimes aspiracions del poble català”.


A més d'aquesta qüestió, el Consell d'Alcaldes ha estat informat sobre el desenvolupament del Pla d'Assistència i Suport als municipis de la comarca en matèria de Protecció Civil (PAS-PC Baix Camp) , al qual ja s'han adherit 25 municipis i de la reunió de coordinadors municipals d'emergències que es va fer el passat 5 de juliol. A més, promogut pel Consell Comarcal del Baix Camp, 27 municipis han sol·licitat ajuts al Departament d'Interior en el marc de les subvencions que atorga als ens locals per a equipaments de Protecció Civil i per a l'elaboració o renovació de plans municipals d'emergències.


També s'ha informat als alcaldes de l'execució del programa e-baixcamp, que pretén ajudar 26 municipis de la comarca en el procés de modernització dels seus procediments administratius per facilitar la relació telemàtica dels ajuntaments amb els ciutadans, d'acord amb la Llei 11/2007, de 22 de juny d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics digitals (LAECSP). Aquest projecte, finançat pels fons FEDER i la Diputació de Tarragona, ha d'estar finalitzat en acabar aquest any. Entre altres accions suposarà la implantació d'un programa de registre d'entrades i sortides en entorn web; la implantació d'un gestor d'expedients també en entorn web; la creació d'una intranet i una extranet comarcal, a més d'informar i facilitar als ciutadans el certificat idCAT per a què puguin realitzar tràmits amb seguretat i confidencialitat amb l'administració.


Per últim, el Consell Comarcal del Baix Camp també ha informat els municipis de l'inici dels plans extraordinaris d'ocupació, que signifiquen la contractació de 41 persones durant 6 mesos. D'aquestes 28 formen part d'un pla d'ocupació que agrupa 19 municipis del Baix Camp, i que realitzaran en aquests municipis diverses actuacions en edificis i equipaments municipals. Les altres 13 persones contractades corresponen a 5 plans d'ocupació del Consell Comarcal del Baix Camp, dels quals 3 també seran actuacions que es desenvoluparan en diferents municipis de la comarca.


Per últim, els alcaldes han visitat les noves dependències de l'Arxiu Comarcal, de la mà del subdirector general d'Arxius de la Generalitat, Ramon Alberch, qui prèviament ha fet una breu exposició de la importància dels arxius i de la preservació dels fons documentals públics i privats per a conèixer i divulgar la pròpia història, a nivell local, comarcal i català.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773