Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp contracta 41 persones durant 6 mesos amb els plans d'ocupació extraordinaris

IMATGES RELACIONADES
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, amb les 41 persones contractades en els plans d'ocupacó extraordinaris
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, amb les 41 persones contractades en els plans d'ocupacó extraordinaris

marca unió europea
marca unió europea

15 de juliol de 2010


EL president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, ha donat avui dijous, 15 de juliol, la benvinguda a les 41 persones aturades que ha contractat l'ens comarcal en el marc dels plans extraordinaris d'ocupació que finança el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Fons Social Europeu (FSE). De las 41 persones contractades, 28 corresponen a un pla d'ocupació que agrupa 19 municipis de la comarca. Així, el Consell Comarcal del Baix Camp és dels pocs de Catalunya que ha mancomunat la gestió dels plans d'ocupació dels municipis i l'únic de Catalunya que ha aconseguit agrupar un nombre tan elevat de municipis.

 

Aquestes 28 persones realitzaran diverses actuacions en cadascun dels 19 municipis relacionades amb la rehabilitació d'edificis i equipaments municipals (es concreten en un mapa inclòs en el pdf que s'adjunta). Pel que fa les 13 persones restants que s'han contractat, realitzaran actuacions pròpiament del Consell Comarcal del Baix Camp, tot i que de les 6 previstes, 3 estan directament relaciones amb serveis que el Consell Comarcal del Baix Camp ofereix als municipis. Concretament aquestes actuacions són:

 

Assistència i suport comarcal en l'elaboració, la implantació i el seguiment dels Plans d'emergències municipals (PAS): s'hi destinen 3 persones que realitzaran tasques de d'elaboració de documentació dels recursos existents a la comarca en matèria de Protecció Civil i de suport als municipis en la revisió, actualització o elaboració dels plans d'emergència municipals.

 

Difusió i implantació del certificat digital idCAT: Es pot d'obtenir l'idCAT personant-se directament a qualsevol de les entitats de registre col•laboradores de CATCert. Una d'aquestes entitats és el Consell Comarcal del Baix Camp. Aquest projecte pretén facilitar l'accés dels ciutadans de la comarca a aquest certificat perquè puguin relacionar-se amb l'administració telemàtica ment. Les 2 persones es desplaçaran pels municipis de la comarca per facilitar in situ als ciutadans el seu certificat idCAT sense que s'hagin de desplaçar fora del seu municipi. Aquesta actuació s'emmarca en el projecte e-baixcamp d'impuls a l'administració electrònica.

 

Digitalització d'arxius municipals: Aquest projecte té per objectiu preservar i difondre el patrimoni documental català en suport digital i impulsar l'administració electrònica. Consistiran en la digitalització de documents que formin part d'expedients híbrids –on part dels documents estan en suport electrònic i part en paper -, i també digitalitzar documents històrics dipositats a l'Arxiu Comarcal. Aquest pla s'emmarca en una actuació més àmplia desenvolupada pel Govern de la Generalitat. A aquest projecte es destinen dues persones.

 

 Cal recordar que les 41 persones contractes estaven a l'atur i no cobraven cap prestació o subsidi o estava a punt d'acabar-se'l. La contractació és de 6 mesos i a més de la feina pròpiament dita, rebran 100 hores de formació general i específica i formació complementària, amb l'objectiu de millorar les seves possibilitats d'ocupabilitat posterior.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773