Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Èxit de participació en la I Jornada de Formació en Polítiques de Dones al Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
La consellera comarcal, Gemma Capella, el president del Consell Comarcal, Josep Masdeu, i la representant de l'ICD a Tarragona, Isabel Sales, durant la presentació de la jornada
La consellera comarcal, Gemma Capella, el president del Consell Comarcal, Josep Masdeu, i la representant de l'ICD a Tarragona, Isabel Sales, durant la presentació de la jornada

Imatge de la jornada
Imatge de la jornada

15 d'octubre de 2010


Una quarantena de persones han participat en les I Jornades de Formació en Polítiques de Dones al Baix Camp que ha tingut lloc al Consell Comarcal del Baix Camp el divendres 15 d'octubre de 2010. Aquesta és la primera actuació del procés participatiu que s'ha de realitzar durant el novembre i el gener i que ha de conduir a la constitució del Consell Consultiu de Dones del Baix Camp.

Des del 2008, el Consell Comarcal del Baix Camp desenvolupa polítiques específiques per tal d'assumir la dimensió del gènere en totes les seves actuacions. Ara el recent constituït Consorci de Benestar Social del Camp, inicia la seva singladura en àmbit assumint el comprimís d'impulsar i consolidar la transversalització de les polítiques de dones, tot desenvolupant el Pla de Polítiques de Dones i donant suport i formació als ens locals per assumir també aquest repte.

Aquestes I Jornades de formació en polítiques de dones, pretenen facilitar una primera immersió en l'àmbit de les polítiques de dones, per reforçar o iniciar el camí del disseny d'accions per part dels municipis i sensibilitzar el conjunt de la població del Baix Camp. Els objectius específics són:

• Explicar en què consistiexen les polítiques de dones i perquè són imprescindibles en el govern local i en context comarcal.

• Conèixer de primera mà les necessitats de dones representatives del territori.

• Donar a conèixer el Pla de Polítiques de dones del Baix Camp i el futur Consell de les Dones del Baix Camp, així com altres recursos en aquesta matèria a la nostra demarcació.

Durant la presentació, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, ha incidit en l'evolució de la visibilitat de les dones en els diversos àmbits públics, i ha recordat que des de l'any 2006 el Consell Comarcal del Baix Camp ha realitzat actuacions des de diferents àmbits per la igualtat d'oportunitats que van portar finalment a la creació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones i a l'aprovació de Pla de Polítiques de Dones del Baix Camp. També ha assenyalat que tot i les dificultats econòmiques actuals no es poden esmerçar esforços en l'atenció a les dones i en l'impuls de polítiques transversals que impliquin la perspectiva de gènere.


El programa de la jornada ha estat el següent:

1a Jornada – Polítiques de dones al Baix Camp, per què i per a què?

9.30 Recepció

9.45 Benvinguda i presentació

- Sr. Josep Masdéu, President del Consell Comarcal i del Consorci de Benestar Social del Camp.

Inauguració de la Jornada

Polítiques de dones al Baix Camp, per què i per a què?: lleis, plans i consells de dones

- Sra. Isabel Sales Coderch, Coordinadora al Camp de Tarragona de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

10.30 Les dones, liders silencioses als municipis del Baix Camp

Video amb reflexions de dones

11.0 Pausa café

11.30 Vídeo: Polítiques d'igualtat: realitats al nostre territori

11:45 Taula rodona, ens calen polítiques de dones al Baix Camp?

- Sra. Gemma Capella, Consellera de Serveis Socials del CCBC i Alcaldessa d'Alforja.

- Sra. Antònia Llauradó, Sra. Presidenta de la Federació de Dones del Baix Camp

- Sr. Josep Coll, Coordinador d'Unió de Pagesos i Conseller de la Dona al Consell Comarcal de l'Alt Camp

- Sra. Ester Pi, tècnica del Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Baix Camp

- Sr. Joan Bartolí, gerent del Consell Esportiu del Baix Camp

- Sra. Olga Vázquez, infermera de l'ICS a Mont-roig - Miami

13.00 Clausura

Sra. Gemma Capella, Consellera de Serveis Socials del CCBC i Alcaldessa d'Alforja
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773