Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Proposta d'estiu per gaudir de les Muntanyes de la Costa Daurada: Prades, una vila amb encant

IMATGES RELACIONADES
Prades
Prades

19 d'agost de 2019


El Consell Comarcal del Baix Camp i el Patronat de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada us proposen un seguit d'activitats de turisme cultural, actiu i de natura per a realitzar durant aquesta estiu.

 

Mitjançant el portal web del patronat els usuaris podran trobar tota la informació turística necessària dels llocs d'interès a visitar i informació tècnica sobre rutes, mapes, etc.

 

Prades compta, des de fa poc, amb el segell de “Vila amb encant” a més a més del segell de destinació de «Natura i Muntanya en família». Així doncs, es tracta d'un municipi ben preparat per oferir una experiència turística atractiva i de qualitat a tot tipus de turistes. El segell de “Vila amb encant” s'atorga a pobles amb un atractiu o bellesa especial en el seu conjunt, que captivin i enamorin el visitant i que, per tant, disposi d'elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics de primera qualitat i de gran atractiu.

 

Prades destaca i excel·leix en aquest sentit i per tant sempre és un bon pla fer una visita a la Vila Vermella ja que hi destaquen diferents elements patrimonials que la fan tan singular, com els vestigis d'un passat medieval, el color rogenc de la pedra amb la qual molts dels seus edificis han estat construïts. El poble també conserva restes d'un antic castell i d'una muralla medieval, dels quals destaca una torre quadrada, els portals i un arc gòtic. Però potser els elements més característics en són la plaça porxada, l'església de Santa Maria la Major, de transició del romànic al gòtic i amb una façana principal amb elements renaixentistes, i la Font Renaixentista.

 

La Vila va ser catalogada com a Bé d'Interès Cultural l'any 1993, pel seu conjunt històric i va obtenir el distintiu de tres flors de les Viles Florides, un premi que té la finalitat de posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant aquest reconeixement públic. A més, cal destacar l'entorn natural del qual gaudeix Prades, ja que quasi la totalitat del seu terme es veu afectat pel PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural), que és l'instrument d'estructuració del sistema d'espais protegits de Catalunya.

 

La visita a Prades, doncs, es pot fer de moltes maneres i des de molts punts de vista. Pot ser una visita cultural però també esportiva o de turisme actiu ja que hi ha un gran nombre de rutes per fer a peu o en bicicleta pel seu impressionant entorn natural. També destaquen productes gastronòmics de primera qualitat com les patates de Prades, la el o les castanyes. Per tant, doncs, fer una escapada o una estada a Prades pot ser una experiència per als sentits.

 

 

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773