Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Servei de Recollida de Vehicles Abandonats del Consell Comarcal retira 67 automòbils durant el 2018

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

17 de gener de 2019


Al llarg del 2018, el Servei de Recollida i Desballestament de Vehicles Abandonats i Fora d'Ús del Consell Comarcal del Baix Camp ha retirat un total de 67 vehicles abandonats. Aquest servei de l'ens comarcal es duu a terme en tots aquells municipis que hagin delegat aquesta prestació i consisteix en la retirada, dipòsit, custòdia, i desballestament dels vehicles abandonats i fora d'ús, així com els tràmits administratius associats a aquesta actuació.

  En total, han registrat 70 expedients, i pel que fa als 3 automòbils que no s'han retirat es tracten de dues cessions voluntàries que els propietaris han fet als ajuntaments i el restant, correspon a un vehicle que s'ha pogut recuperar.

   Pel que fa a l'àmbit municipal, l'Ajuntament de Cambrils ha dut a terme 53 sol·licituds, Vinyols i els Arcs 6, Montbrió del Camp 4, Riudecols 4, la Selva del Camp 1 i a Castellvell del Camp 1 també. D'aquests, 25 vehicles han estat desballestats, un procés que consisteix en el desmuntatge, aprofitament i reciclatges de peces i la seva corresponent descontaminació.

    El Consell Comarcal del Baix Camp ofereix des de l'any 2010 aquesta assistència als municipis, en realitza els tràmits administratius associats i actualment en son 17 les poblacions que compten amb el conveni de col·laboració. El procediment comença quan els ajuntaments realitzen una denúncia de vehicle abandonat al Consell Comarcal i sol·liciten el servei de recollida, una vegada comprovat que es compleixen els requisits per iniciar l'expedient de retirada del vehicle. 

     Després els vehicles són retirats, dipositats i custodiats en una planta autoritzada mentre es duen a terme les tasques administratives. Aquestes consisteixen a informar el o la propietària, el qual s'ha de dirigir al Consell Comarcal per dipositar l'import de la retirada, custòdia i les despeses de gestió. Una vegada ha efectuat el pagament se li comunica en quina planta es troba el seu automòbil i a partir d'aquell moment compta amb 48 hores per fer la seva retirada.

      Al mateix temps cal que el propietari acrediti que disposa de l'assegurança en vigor i tingui en vigència l'ITV del vehicle, en cas contrari només podrà retirar el vehicle amb una grua autoritzada. En cas contrari, si el propietari no s'encarrega del vehicle, enceten el procés de desballestament i descontaminació.      © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773