Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Constituïts els nous ajuntaments del Baix Camp per al mandat 2019-2023

19 de juny de 2019


El dia15 de juny de 2019 es van constituir els 28 ajuntaments de la comarca per al mandat 2019-2023, després de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019. En 21 dels 28 municipis l'alcaldia ha recaigut en la força política que havia aconseguit la majoria absoluta, mentre que en els altres 7 municipis (l'Albiol, Cambrils, Castellvell del Camp, Mont-roig del Camp, Reus, la Selva del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant) s'han conformat pactes de govern per establir les majories necessàries.


De les 21 alcaldies configurades per majoria absoluta després del resultat electoral 8 tenen un alcalde/ssa de Junts (l'Aleixar, Alforja, l'Argentera, les Borges del Camp, Maspujols, Prades, Pratdip i Riudoms), mentre que ERC-AM n'ha tingut 12 alcaldies (Almoster, Arbolí, Botarell, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Montbrió del Camp, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou, Vilaplana i Vinyols i els Arcs). La CUP ha aconseguit la primera alcaldia a la comarca a Capafonts.


En els altres 7 municipis de la comarca s'ha configurat majories a partir de diverses combinacions de pactes postelectorals. A Cambrils, on es va anunciar el pacte més matiner, ERC-AM ha obtingut el suport de Junts i de NMC. Per la seva banda, a Castellvell del Camp, ERC-AM ha tingut l'alcaldia amb el suport d'Ara. A Mont-roig del Camp, la força més votada ha estat el PSC que ha aconseguit el suport d'IMM per tenir l'alcaldia. A Reus, després de moltes incerteses, es va revalidar el pacte entre Junts, ERC-AM i Ara. A Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant la força més votada va ser el PSC-CP, de manera que conserva l'alcaldia.


Per altra banda, hi ha dos ajuntaments en què l'alcaldia serà compartida. A l'Albiol, el pacte entre Sumem-CP i ERC-AM, ha fet alcalde durant el primer any de mandat al candidat de Sumem, mentre que a la Selva del Camp s'ha reeditat el pacte entre ERC-AM i PSC-CP, que fa alcalde el candidat d'ERC-AM el primer i el quart any, i el candidat del PSC-CP ostentarà l'alcaldia el segon i el tercer any.


Per últim, dels 28 municipis del Baix Camp, en 6 n'hi haurà alcaldesses (5 d'ERC-AM i 1 de Junts). Són les poblacions de Cambrils, Capafonts, Duesaigües, Montbrió del Camp, Prades i Riudecols.


Alcaldes-sses 2019-23

© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773