Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, en la campanya de millora de la recollida selectiva de vidre

IMATGES RELACIONADES
Hostelera reciclant envasos de vidre
Hostelera reciclant envasos de vidre

28 de juny de 2019


Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Catalunya. La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d'envasos de vidre.  

 

Dels 19 municipis d'arreu de Catalunya participants en la campanya, dos pertanyen a la comarca del Baix Camp: Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Mont-roig del Camp. Aquest dos municipis ja van participar en l'edició anterior.

  

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i xiringuitos són els responsables del 52% dels residus d'envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d'economia circular.

  

Ecovidrio treballarà colze a colze amb els equips dels ajuntaments per reforçar l'operativa estiuenca de recollida selectiva d'envasos de vidre i facilitar la col·laboració de la ciutadania i, especialment, dels hostalers. Per això, un equip 15 agents ambientals repartits en el territori faran fins a 3 visites de formació i informació a cada establiment, es lliuraran més de 1200 cubs especials de reciclatge i s'instal·laran 90 nous contenidors decorats amb motius estiuencs i adaptats amb sistemes d'autovolteig per facilitar el buidatge de grans quantitats de residus de vidre.

 

Cadascun dels municipis participants comptarà amb un objectiu d'increment de recollida selectiva de vidre establert per l'equip d'Ecovidrio i l'equip de govern municipal en funció del seu comportament històric i les dades de reciclatge d'envasos de vidre de la zona.

  

Si bé, tots els municipis que millorin les seves pròpies marques han de ser reconeguts, només els dos municipis catalans més compromesos hissaran la Bandera Verda d'Ecovidrio. Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones d'envasos recollides sobre l'objectiu, el nombre d'hostalers participants per municipi o la col·laboració de l'ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització.

 

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773