Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Unes 770 persones comencen cursos de català al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus

IMATGES RELACIONADES
Grup d'alumnes de Reus
Grup d'alumnes de Reus

30 de setembre de 2019


El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha començat aquesta setmana els cursos de català amb uns 770 inscrits entre Reus, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i Falset.

 

D'aquests, uns 300 són alumnes de nivell Inicial o Bàsic 1, per a les persones que no saben parlar gens en català, i 40, en canvi, de nivell C2, el de coneixements superiors.

 

Del total de l'alumnat, 80 seguiran cursos en línia amb la plataforma Parla.cat o l'Aula Mestra i el suport d'un tutor o tutora. La resta s'han matriculat a cursos presencials.

 

La matrícula per als cursos de Falset (Bàsic 1 i Bàsic 3) continua oberta.

  

Activitats culturals

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix també activitats culturals dins i fora de l'aula que organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori. Aquestes faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, i fomenten el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

 

Entre aquestes activitats hi ha, per exemple, les del “Quedem?”, el programa de cohesió d'Òmnium Baix Camp, que aquest mes proposa junt amb Espais Ocults una visita a les portes més emblemàtiques de la ciutat, descomptes per assistir al Teatre Nacional de Catalunya, un 2x1 per assistir als partits d'hoquei del Reus Deportiu o la possibilitat de participar en la coral Canta amb el cor que properament iniciarà el nou curs.

 

Proper període d'inscripcions

 

Les persones que hagin quedat en llista d'espera o la resta d'interessades es podran inscriure als cursos del segon trimestre entre els dies 17 i 19 de desembre.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773