Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Jornada "Conscienciació i sensibilització dels maltractaments a les dones grans" al Consell Comarcal

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

6 de febrer de 2020


El Consell Comarcal del Baix Camp oferirà la jornada Conscienciació i sensibilització dels maltractaments a les dones grans el proper divendres 14 de febrer de 10 a 14h a la sala de plens.


Aquesta jornada, oberta a tota la ciutadania fins esgotar les places, està organitzada de forma conjunta per la Federació de Dones del Baix Camp, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Camp i el Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp, amb el suport de l'Institut Català de les Dones. L'objectiu de la trobada és compartir una visió multidisciplinar sobre els maltractaments a dones grans.


Després de la benvinguda institucional a càrrec del president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, de la presidenta de la Federació de Dones del Baix Camp, Antònia Llauradó Llort, i de la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Ekaterina Katcheff, diferents personalitats reconegudes per la seva trajectòria professional i coneixement en la temàtica tractada es donaran cita per oferir les següents exposicions:

  • Conscienciació i sensibilització de l'abús i el maltractament a les dones grans. M. Rosa Llurba, presidenta del Consell Nacional de Dones d'Espanya.
  • Què s'està fent a les Nacions Unides pels drets de les dones grans. Neus Pociello, experta a l'Observatori Europeu de Violència contra les dones.
  • El feminisme a Catalunya i al món. Montserrat Pineda, coordinadora d'Incidència Política de l'Associació Creació Positiva i vicepresidenta segona del Consell Nacional de les Dones de Catalunya.
La jornada també comptarà amb una taula rodona que porta per títol La discriminació de les dones grans, on es tractaran aquestes temàtiques:
  • Nous models de convivència i espais per a gent gran. Blanca Deusdad, doctora en Sociologia i professora de la URV.
  • Dona i món rural. Lídia Bargas, Alcaldessa de Prades i ex-coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones.
  • Conscienciació a les dones grans de les violències que pateixen. Grup d'atenció a la víctima, Mossos d'Esquadra.
  • Visió d'una dona gran. Lucy Martínez, membre del Consell Consultiu de la Gent Gran.

Els assistents també tindran la possibilitat de sumar-se a un dinar conjunt en un restaurant de Reus i fer una visita teatralitzada a l'Institut Pere Mata, al pavelló modernista dels Distingits, un dels grans projectes de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.


Dades de la jornada

Inscripcions a: federaciodonesb.c@gmail.com, ccdones@baixcamp.cat, WhatsApp: 609220878

Lloc: Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Camp (C/Dr. Ferran, 8, Reus)

Data: divendres 14 de febrer

Horari: 10:00h a 14:00h

Assistència: gratuïta

Assistència, dinar i visita: 28€
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773