Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

L'escola de Maspujols s'endinsa en la producció agroalimentària amb la Cúpula Gustum

IMATGES RELACIONADES
Jocs educatius de la Cúpula a Maspujols
Jocs educatius de la Cúpula a Maspujols

Cúpula Gustum
Cúpula Gustum

14 de febrer de 2020


Maspujols ha rebut la Cúpula Gustum, una proposta educativa que l'escola del municipi ha visitat per endinsar-se en el món de la producció agroalimentària. La Cúpula és una iniciativa impulsada per Gustum, projecte de cooperació interterritorial on participa el grup Leader del Camp.


Gustum té per objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i la comercialització del producte alimentari local, artesà i de qualitat, i establir sinergies amb altres sectors com el turisme, la gastronomia i el petit comerç. Un dels eixos d'actuació de Gustum, i en el qual s'emmarca la Cúpula, és incidir en les escoles per fer pedagogia del valor de la producció agropecuària en l'àmbit rural.


Des de setembre de l'any 2019 fins avui, la Cúpula s'ha traslladat a desenes d'escoles de tot el territori català. La proposta suposa una innovació en la metodologia pedagògica i pretén estimular l'alumnat mitjançant la vivència personal amb jocs educatius per a totes aquelles escoles que ho sol•liciten prèviament.


Durant la jornada a Maspujols, l'alumnat ha rebut les explicacions del monitor que dinamitza l'activitat. També s'han treballat els jocs en grup. En aquests jocs s'interpreten taules i mapes, s'analitzen i es reflexionen diverses problemàtiques i s'interactua de forma oral.


El disseny de les activitats està creat perquè els mestres les puguin dinamitzar fàcilment a partir de l'explicació i dels materials que les acompanyen. Els jocs es poden muntar simultàniament quan s'instal•la la Cúpula, ja sigui al pati, en una plaça o a les aules, i tenen una durada de mitja hora lectiva cadascun, aproximadament.


El projecte rep el nom de "la Cúpula" per la seva particular instal·lació central, un espai inflable i semiesfèric de 4,5 metres d'alçada, 6 metres de diàmetre i capacitat per a 30 persones, i que permet submergir-se en una experiència creant una sensació de 360°.


Podeu trobar més informació sobre el projecte en aquest enllaç de la Cúpula Gustum.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773