Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp reivindica la igualtat efectiva entre dones i homes

IMATGES RELACIONADES
EL president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, llegint un fragment del Manifest del Dia Internacional de les Dones
EL president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, llegint un fragment del Manifest del Dia Internacional de les Dones

El president del Consell Comarcal, Josep Masdeu, acompanyat de representats municipals i comarcals en la lectura del Manifest pel Dia Internacional de les Dones
El president del Consell Comarcal, Josep Masdeu, acompanyat de representats municipals i comarcals en la lectura del Manifest pel Dia Internacional de les Dones9 de març de 2011


El Consell Comarcal del Baix Camp reivindica la igualtat efectiva entre dones i homes en l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones fet el 8 de març a la seu de l'entitat, durant el qual es va fer lectura del manifest que es va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques representades en la Junta de Govern de 3 de març de 2011.


El Manifest posa de relleu els reptes encara pendents per a una igualtat efectiva, com ara eliminar estereotips; desenvolupar polítiques socials eficaces; millorar les condicions de les dones en el mercat de treball i eliminar les desigualtats encara existents en aquest àmbit; aconseguir una coresponsabilitat real en els treballs de cura de les persones i de la llar; valorar i aprofitar les habilitats i el talent de les dones per superar la situació de crisi actual; eradicar qualsevol tipus de violència contra les dones i estendre les polítiques de gènere tot incidint en la construcció d'una nova masculinitat que posi fi a les desigualtats.


Alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores, consellers i conselleres comarcals, i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, han llegit el Manifest dividit en fragments.


Prèviament, s'ha fet una breu ressenya de l'exposició “Simone de Beauvoir, feminista i escriptora”, cedida per l'Institut Català de les Dones, que es pot visitar al vestíbul del Consell Comarcal fins l'11 de març.


Aquesta exposició proposa un trajecte per la vida i l'obra de Simone de Beauvoir, filòsofa i escriptora, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.


Simone de Beauvoir ha estat una de les figures més destacades del canvi social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme. Beauvoir va ser una de les intel•lectuals més visibles i influents des dels anys 1940 i fins a la seva mort, el 1986. Es va convertir en un model de conducta, o millor, en un antimodel respecte els paràmetres tradicionals, per a moltíssimes dones. Les seves reflexions vitals es van reflectir en la seva obra literària.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773