Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Un total de 75 joves participen del programa SUMA'T impulsat pel Consell Comarcal del Baix Camp per la inserció laboral

IMATGES RELACIONADES
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, acompanyat pel director Territorial del SOC, Ramón Inglés; el regidor de Cambrils, Salvador Matas; i el regidor de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Brauli Conejo.
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, acompanyat pel director Territorial del SOC, Ramón Inglés; el regidor de Cambrils, Salvador Matas; i el regidor de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Brauli Conejo.

Imatge del Saló de Plens del Consell Comarcal del Baix CAmp durant la presentació del programa SUMA'T
Imatge del Saló de Plens del Consell Comarcal del Baix CAmp durant la presentació del programa SUMA'T

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, amb el director territorial del SOC, els regidors de Cambrils i  Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i els joves participants en el SUMA'T
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, amb el director territorial del SOC, els regidors de Cambrils i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i els joves participants en el SUMA'T

14 de març de 2011


El Consell Comarcal del Baix Camp ha presentat avui, 14 de març, el programa SUMA'T destinat l'orientació, la formació professionalitzadora, l'acompanyament, la tutorització a la inserció i l'experiència professional a les empreses, mitjançant un contracte de formació de 75 joves entre 18 i 24 anys que hi participen. Els joves que hi prenen part no tenen l'ESO i havien d'estar inscrits a l'atur com a demandats d'ocupació no ocupats.


Per assolir aquests objectius es facilita als joves la possibilitats d'assolir l'ESO mitjançant l'Institut Obert de Catalunya (IOC) que ofereix formació telemàtica. Un altre aspecte que es treballa l'assoliment de competències com habilitats socials, llengües, matemàtiques i noves tecnologies, a les quals es dediquen 100 hores de formació.


Pel que fa a la formació professionalitzadora, té una durada de 288 hores i s'ofereixen els següents mòduls formatius:


-    Cuina i restauració, que es realitzarà a Cambrils

-    Logística, màrqueting i audiovisuals, que es realitzarà a la Selva del Camp

-    Polimantenidor d'instal·lacions industrials, neteja viària i manteniment de xarxes d'aigua, que es realitzarà a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.


Un cop s'ha assolit aquesta formació, els joves continuen la seva formació professionalitzadora a les empreses que hi col•laborin mitjançant un contracte de formació que té una durada de 6 mesos. El contracte és per una jornada del 70 per cent i el salari també és el 70 per cent del salari del conveni d'aplicació a l'empresa. L'empresa podrà després recuperar aquest cost salarial i el de la seguretat social mitjançant una sol·licitud al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).


El programa finalitzarà el 31 de març de 2012 i té un pressupost de 318.000 euros finançat pel SOC.


A l'acte de presentació han estat presents el director territorial del SOC a Tarragona, Ramon Inglés; els regidors de Cambrils, Salvador Matas, i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Brauli Conejo, i el president del Consell Comarcal del Baix Camp i alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdeu. També han estat presents els directors de les oficines de treball de la Generalitat a Reus i a Cambrils, Joan Rosell i Eduard López, respectivament.


En el torn de parlament, tant Inglés com Matas han destacat l'esforç de l'administració per oferir aquest tipus de programes a joves que per la seva formació i situació d'atur es troben entre els col·lectius més vulnerables per afrontar la situació de manca d'ocupació en aquests moments de crisi econòmica.


Per la seva banda, Josep Masdeu ha recordat que malgrat la situació de crisi hi ha oportunitats i per això ha coincidit en demanar als joves participants al SUMA'T “responsabilitat per aprofitar aquesta oportunitat” i “il·lusió en la seva participació en el programa, ja que amb responsabilitat i amb il·lusió segur que us en sortireu”. El president del Consell Comarcal del Baix Camp també ha agraït la participació de Cambrils i de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773