Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Secomsa se suma al Dia Internacional del Medi Ambient

IMATGES RELACIONADES
7 municipis nous al servei PaP de Secomsa
7 municipis nous al servei PaP de Secomsa

5 de juny de 2022


El 5 de juny és el Dia Internacional del Medi Ambient


Cada 5 de juny des de l'any 1972 se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb la finalitat de sensibilitzar la població sobre la importància de cuidar els ecosistemes del nostre planeta i motivar accions locals i globals que promoguin la sostenibilitat i models de producció i de consum menys contaminants i agressius.


Des de Secomsa (Servei Comarcals Mediambientals SA) del Consell Comarcal del Baix Camp es treballa per la preservació del medi ambient a través del seu ventall de serveis, entre ells, el sistema de recollida selectiva ‘Porta a Porta' (PaP), que actualment actua 10 municipis de la comarca (Riudecols, Riudecanyes, Duesaigües, l'Argentera, Maspujols, l'Aleixar, Botarell, Vilanova d'Escornalbou i Colldejou) amb previsió d'implementar-lo pròximament a 7 municipis més (Prades, La Febró, Capafonts, l'Albiol, Almoster, Castellvell del Camp, Pratdip).


El funcionament del servei requereix la participació de la població dels municipis que han de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent segons el calendari establert. Des de Secomsa s'han proporcionat el material necessari a cada habitatge i establiment, cubells multi producte i bosses compostables, i, a més, també s'està instal·lant un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa i, en un futur, aplicar el pagament per participació.


El principal objectiu d'aquesta iniciativa és la millora de les xifres del reciclatge a la comarca i la conscienciació i sensibilització de la població per actuar envers l'emergència climàtica.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773