Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp informa i assessora sobre temes d'estrangeria més de 550 persones durant l'any 2010

IMATGES RELACIONADES
EAIA Baix Camp
EAIA Baix Camp

11 de maig de 2011


 

El Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Baix Camp, durant el 2010, va atendre, informar i assessorar més de 550 persones, de les quals les seves principals consultes estaven relacionades amb l'arrelament, les renovacions, modificacions i la residència i treball.

 

Tanmateix, també es realitzen sessions d'acollida en alguns municipis, sessions que consisteixen en informar a persones estrangeres que s'han empadronat en el municipi, fent-los-hi una breu presentació del lloc on viuen, informant-los dels serveis dels municipis així com dels drets i deures que tenen com a ciutadans. Els municipis on s'han dut a terme aquestes sessions són Riudoms, amb una assistència de 55 persones, les Borges del Camp, amb 7 persones i Montbrió del Camp amb 6. En total s'ha atès a 68 persones.

 

Un altra servei del que disposa el departament és el de traduccions i interpretacions. Aquest servei compta amb la participació de professionals amb domini de diferents llengües que dones resposta a la demanda dels serveis públics i la població estrangera de la comarca del Baix Camp. Durant el 2010 s'han atès 144 peticions de traducció de les quals les llengües més sol·licitades han estat l'alemany, l'àrab, el francès, l'hongarès, el romanès, el rus i el xinès.

 

“Ja tornem a estar junts” és el nom del programa de suport i acompanyament a les dones que arriben d'altres països, mitjançant el reagrupament familiar, per tal que en la major brevetat possible coneguin el nou lloc on han de viure. Els municipis que han participat d'aquest programa són : l'Aleixar, les Borges del Camp i Montbrió amb un total de 82 dones.

 

L'últim programa englobat dins el projecte d'acollida és el curs d'habilitats socials en llengua catalana que va tenir lloc a l'Aleixar amb una durada de 18 hores i on van participar 10 persones, i curs de català inicial que va tenir lloc a les Borges del Camp amb una participació de 16 homes marroquins.

 

El Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Baix Camp centra part del seu servei en l'acollida i integració de persones estrangeres immigrades, donant-los-hi el suport en temes relacionats amb la legislació d'estrangeria. El servei fa atencions telefòniques i presencials itinerants pels municipis de la comarca, segons demanda.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773