Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El nou Consorci de Gestió dels Serveis Socials del Camp tindrà 100 treballadors i 4,5 milions d'euros de pressupost

IMATGES RELACIONADES
Presentació Consorci de Gestió de Serveis Socials del Camp
Presentació Consorci de Gestió de Serveis Socials del Camp

19 d'octubre de 2009


El nou Consorci Públic de Gestió dels Serveis Socials del Camp que crearan properament l'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp tindrà 100 treballadors i un pressupost de gestió de 4,5 milions d'euros. Aquest nou ens, que té amb el vistiplau del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, aglutinarà així els treballadors de les àrees de serveis socials de les dues institucions i el pressupost que ambdós administracions locals gestionen actualment.

 

D'aquest pressupost, 2,5 milions arriben des del Departament d'Acció Social i Ciutadania a través dels contractes programa que té signats amb el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Cambrils, mentre que els altres 2 milions d'euros són l'aportació dels ajuntaments del Baix Camp i de l'ens comarcal. A més, el govern de la Generalitat farà una aportació extraordinària de 450.000 euros per ajudar a posar en marxa el Consorci.

 

Aquestes dades, més el fet que la població que abastarà el nou ens de gestió és de 87.000 habitants i que la població flotant puntualment pot arribar a les 200.000 persones, converteixen el Consorci Púbic de Gestió de Serveis Socials del Camp en el més gran per dimensió de Catalunya, ja que les altres tres experiències que esta funcionament a la demarcació de Girona corresponen a comarques més petites.

 

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i el director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania a Tarragona, Jordi Tous, han explicat que durant els mesos de novembre i desembre les dues administracions locals han d'aprovar els estatuts del Consorci, un cop el Consell d'Alcaldes del Baix Camp va donar el vistiplau a la proposta el passat 14 d'octubre a Cambrils. Després d'aquest tràmit, es formalitzarà la constitució del Consorci el mes de gener de 2010, i s'iniciarà la posada en marxa i el traspàs dels serveis que realitza actualment l'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal, un traspàs que serà progressiu.

 

Pel que fa a la seu, el Consorci s'ubicarà en un edifici de nova planta que es construirà al nucli antic de Cambrils, darrera de l'antic ajuntament en la cantonada del carrer Gràcia amb Vidal i Barraquer, en el marc d'una actuació cofinançada pel Pla de Barris del municipi.

 

Millor servei i més ràpid

 

Tant el president del Consell Comarcal com l'alcalde de Cambrils i el director dels Serveis Territorials han destacat en l'acte de presentació de la proposta de Consorci que l'usuari final continuarà reben els serveis socials bàsics i especialitzats que rep actualment el més a prop possible del seu domicili, tal i com ja es fa ara, ja que la xarxa de servis bàsics, especialment, està molt estesa al territori per facilitar-hi l'atenció al ciutadà.

 

També han assenyalat que la creació del consorci té per objectiu millorar la resposta de l'administració davant la creixent demanda de serveis socials pels canvis produïts a la societat (canvis en les famílies, més necessitat d'atendre la dependència, etc.), així com aprofitar millor els recursos existents i ser més eficaços en la gestió.

 

Tot plegat fa d'aquest Consorci un projecte innovador al nostre territori, que vol esdevenir model, segons ha dit Josep Masdeu, com ja ha passat anteriorment amb altres projectes del Consell Comarcal com els relacionats amb la gestió dels residus municipals o la gestió del cicle integral de l'aigua.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773