Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Convergència i Unió incrementa la seva representació al Consell Comarcal del Baix Camp

23 de maig de 2011


Després de les eleccions municipals celebrades el passat 22 de maig, els resultats provisionals atorguen a Convergència i Unió (CiU) un increment en la seva representació al Consell Comarcal del Baix Camp, en passar dels 12 consellers/res comarcals actuals a 15, mentre el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PM) és manté amb 10 consellers/res comarcals. Per la seva banda, el Partit Popular (PP) puja 1 conseller/a comarcal en passar de 3 a 4, mentre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM) en perd 1, i baixa de 5 consellers/res comarcals a 4. Cal recordar que el Consell Comarcal del Baix Camp té 33 consellers/res comarcals i, per tant, la majoria absoluta se situa en els 17 consellers/res comarcals.


La novetat important ha estat la desparició d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV-EUiA-E) i de la Federació d'Independets de Catalunya (FIC) del Consell Comarcal, ja que ambdues forces perden els seus representants (2 consellers i 1 conseller, respectivament). Cal recordar que deprés de les eleccions municipals de 2007, el PSC-PM va aconseguir 11 consellers/res comarcals, però en va cedir 1 a ICV-EUiA-E, per la qual cosa el PSC té actualmente 10 consellers/res comarcals i ICV-EUiA-E en té 2.


Un cop es constitueixin les noves corporacions municipals el proper 11 de juny, la Junta Electoral Provincial farà oficial l'assignació de consellers/res comarcals per a cada formació política i llavors cadascuna d'elles haurà de determinar, entre els seus regidors/res a la comarca, els seus representants al Consell Comarcal del Baix Camp. Un cop la Junta Electoral Provincial faci la proclamació dels consellers/res comarcals designats per cada formació política es constituirà la nova corporació comarcal en els 15 dies naturals següents a la proclamació.


Podeu consultar els resultats de les eleccions municipals als diferents municipis del Baix Camp en aquest enllaç
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773