Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Experiències de participació ciutadana al Consell Comarcal del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Josep Masdeu i Hortènsia Grau, durant la presentació de la presentació de la jornada de participació
Josep Masdeu i Hortènsia Grau, durant la presentació de la presentació de la jornada de participació

19 de novembre de 2009


Dijous, 19 de novembre, a partir de les 9.30 hores i fins les 14 hores ha tingut lloc al Consell Comarcal del Baix Camp una jornada sobre 7 experiències de participació ciutadana a la comarca en la que han participat alcaldes i tècnics de participació de diferents municipis del Baix Camp. La jornada ha servit per tancar un curs sobre participació que s'ha desenvolupat en 3 mòduls amb una durada total de 18  hores. Han pres part una vintena de persones.

 

La directora dels Serveis Territorials d'Interior, Relacions Ciutadanes i Participació, Hortènsia Grau, i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, han donat la benvinguda als assistents i han destacat la necessitat de posar en valor els processos participatius en l'administració per tal de millorar la qualitat democràtica amb més transparència i corresponsabilització. A més, Hortènsia Grau ha destacat el paper del Consell Comarcal en la sensibilització als municipis, sobretot els més petits, i en la creació d'una xarxa de participació del Camp de Tarragona, que aplega els tècnics de participació diversos ajuntaments i consells comarcals.

 

Posteriorment s'han exposat diferents experiències participatives que s'han desenvolupat a la comarca com ara: el procés participatiu que es va fer al Parc del Pinaret de Cambrils; les ordenances cíviques que s'estan fent a Vilanova d'Escornalbou; el procés d'elaboració del POUM de les Borges del Camp; la trobada d'entitats de Reus; el Consell d'Infants i Adolescents de la Selva del Camp; l'Agenda 21 de Riudecanyes, i la Xarxa de Participació del Camp de Tarragona, a càrrec de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

Aquest cicle formatiu que ha acabat amb aquesta jornada va començar el passat 21 d'octubre a Pratdip, amb una jornada sobre “La participació: conceptes, bases i criteris”. El segon mòdul es va realitzar el 4 de novembre a Vilanova d'Escornalbou i va tractar sobre “La metodologia participativa: processos i tècniques”, mentre que el tercer es va fer a Alforja l'11 de novembre i va tractar sobre “Participació i planejament urbanístic”.

 

Els participants en aquests mòduls formatius passaran a formar part d'una bossa de dinamitzadors de processos participatius que estaran a disposició dels ajuntaments que vulguin iniciar algun procés d'aquestes característiques. Amés, els que no tinguin experiència podran realitzar hores pràctiques en els processos que realitzi el mateix Consell Comarcal del Baix Camp amb els ajuntaments de la comarca.

 

Tant els mòduls formatius com la jornada d'experiències pràctiques que serveix per tancar aquest cicle són una iniciativa del Consell Comarcal del Baix Camp, que compta amb el suport econòmic del Departament d'Interior, Relacions Ciutadanes i Participació de la Generalitat de Catalunya.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773