Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp per unanimitat

IMATGES RELACIONADES
Joaquim Calatayud rep la felicitació del conseller d'Agricultura després de prendre possessió del càrrec de president del Consell Comarcal del Baix Camp
Joaquim Calatayud rep la felicitació del conseller d'Agricultura després de prendre possessió del càrrec de president del Consell Comarcal del Baix Camp

Foto de grup dels consellers i conselleres comarcals del nou mandat corporatiu
Foto de grup dels consellers i conselleres comarcals del nou mandat corporatiu

9 de juliol de 2011


Joaquim Calatayud ha estat escollit president del Consell Comarcal del Baix Camp per unanimitat de totes les forces Polítiques (CiU, PSC, PP i ERC) durant el Ple de constitució de la nova corporació comarcal per al mandat 2011-2015 que ha tingut lloc el dissabte 9 de juliol a partir de les 11.30 h.


Després que els 33 consellers i conselleres comarcals han pres possessió del càrrec, s'ha procedit a la votació de l'única candidatura que s'havia presentat per part de Convergència i Unió perquè Calatayud ocupés la presidència.


El nou president ha obtingut el vot favorable unànim de tots els consellers i conselleres comarcals, de manera que els diferents grups comarcals ratifiquen la seva voluntat de continuar amb el tarannà de treball que de fa molt de temps governa la institució, basat en el diàleg i en el consens de totes les forces polítiques.Amb l'elecció de Calatayud, Convergència i Unió recupera la presidència el Consell Comarcal perduda fa quatre anys.


En l'explicació de vot, la portaveu del PP, Dolors Compte, ha fet esment a l'accés del seu partit a diversos governs municipals a Reus, Cambrils, Mont-roig del Camp, i per això el seu interès “en aportar i contribuir a donar millors serveis” a la comarca a través del Consell Comarcal del Baix Camp.


Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Jordi Vinyals, ha destacat que el Consell Comarcal “ha demostrat ser exemple de gestió i així ha de continuar”, i ha incidit en prioritzar “allò que ens uneix i que ens fa forts”.


Joan Mas, com a portaveu del PSC, ha reflexionat sobre la necessitat de la classe política de se “més modestos” perquè la ciutadania s'hi torni a sentir propera als polítics i a les institucions. També s'han posat a disposició de la presidència anunciant “que compti amb lleial col•laboració del meu grup per fer realitat les polítiques necessàries per a la comarca”, tot i que ha marcat com a prioritat el no abandonament dels serveis bàsics, el manteniment de les empreses comarcals i el manteniment dels llocs de treball.


Per últim el portaveu de CiU, Toni Abelló, ha felicitat el nou president i també la voluntat de diàleg i de consens de la resta de grups. Abelló ha dit que els 19 que fins ara CiU ha governat al Consell Comarcal durant els quals, “amb la col·laboració de la resta de forces polítiques, va posar les bases i va desenvolupar el model de Consell Comarcal que tenim avui”. El portaveu convergent ha dit que “hem entrat de ple en un cicle de canvi, de replantejament de les estructures econòmiques i organitzatives actuals” i que s'hauran d'estudiar i, si cal, reestructurar els serveis que presta actualment el Consell Comarcal.


Per la seva banda, Joaquim Calatayud ha agraït el suport i la confiança dels seus companys de grup i de la resta de formacions polítiques del Consell Comarcal, i ha estructurat en 3 grans eixos l'acció de govern que vol dur a terme a partir de: a) la potenciació de la marca turística Muntanyes de la Costa Daurada i de la feina feta en aquest àmbit fins ara a 19 municipis del Baix Camp; b) un segon eix basat en els serveis a les persones, incloent-hi els ajuts socials i les polítiques de promoció de l'ocupació; i c) un altre eix d'actuació basat en millorar i potenciar els serveis als municipis a través de mancomunar serveis per ajudar els ajuntaments en aquests moments de dificultats econòmiques.


El nou president del Consell Comarcal del Baix Camp també ha dit que s'hauran de replantejar els serveis que s'estan donant actualment per a fer-los més eficients.


Al Ple de Constitució del Consell Comarcal del Baix Camp ha assistit el conseller d'Agricultura de la Generalitat, Josep M. Pelegrí; el vicepresident del Congrés dels Diputats, Jordi Jané; el diputat al Parlament, Josep M. Sabaté; el delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin; el vicepresident de la Diputació, Josep Cruset; alcaldes i alcaldesses del Baix Camp; a més dels directors dels serveis territorials d'Agricultura, Ensenyament, Governació, Justícia i Cultura; els expresidents de l'ens comarcal: Enric Cardús, Robert Ortiga, Xavier Llauradó i Josep Masdeu; l'inspector dels Mossos d'Esquadra, Vicens Lleonart; a més de representants d'entitats.


Cal recordar que la composició per a aquest mandat del Consell Comarcal del Baix Camp després de les eleccions municipals del 22 de maig és la següent: 15 consellers/res comarcals per CiU; 10 per al PSC; 4 per al PP i 4 més per a ERC.


Els consellers i conselleres comarcals que han pres possessió avui del càrrec són:

Convergència i Unió (CiU)

1. Il·lm. Sr. Joaquim Calatayud i Casals

2. Il·lma. Sra. Lídia Bargas i Musoy

3. Sra. Teresa Gomis de Barberà

4. Il·lma. Sra. Mercè Dalmau Mallafré

5. Sr. Josep V. Mir i Arner

6. Il·lm. Sr. Antoni Abelló i Grau

7. Il·lm. Sr. Joan Josep Garcia Rodríguez

8. Il·lm. Sr. Lluís M. Castellví i Valls

9. Il·lm. Sr. Agustí Domingo i Basora

10. Sr. Ramon Llobet i Martí

11. Il·lma. Sra. Anna Aragonès i Roc

12. Sr. Josep Casanova Ballester

13. Sr. Josep Lluís Cortiella i Rabascall

14. Il·lm. Sr. Josep Llebaria i Nolla

15. Il·lm. Sr. Anton Marca i Ferrús


Partit dels Socialistes de Catalunya- Progrés Municipal (PSC-PM)

1. Sr. Robert Benaiges i Cervera

2. Sr. Franc Morancho i López

3. Sra. Rosa Garrido i Arconés

4. Sra. Àngels Pérez i Sánchez

5. Sr. Joan Mas i Nolla

6. Il·lm. Sr. Josep Montané i Vidal

7. Il·lm. Sr. Sergi Ciurana i Nicolau

8. Il·lm. Sr Andreu Carrasco i Sardà

9. Sra. Gemma Capella i Ferré

10. Sr. Pere Carrasco i Gené


Partit Popular:

1. Sra. Dolors Compte i Llusà

2. Sra. Carmen Cros i Brull

3. Sr. Fermín Díaz i Duran

4. Sr. Manuel Poyato Poyato


Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal:

1. Sra. Coia del Rio i Valls

2. Sra. Rosa M. Abelló i Borràs

3. Sr. Jordi Vinyals i Nogués

4. Sra. Beatriz Mayordomo i Pujol
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773