Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

S'inicien les obres de condicionament del Camí Natural de Prades

IMATGES RELACIONADES
Imatge de l'arbre monumental Perelloner Cisterer
Imatge de l'arbre monumental Perelloner Cisterer

Imatge de la Mola d'Estat
Imatge de la Mola d'Estat

25 de juliol de 2011


Aquest mes de juliol l'empresa pública TRAGSa ha iniciat les obres de condicionament del Camí Natural de Prades, amb un recorregut total de 35,8 Km., i un pressupost d'execució de l'obra de 1.546.212 €, per potenciar el turisme verd i familiar respectuós amb la natura i el medi ambient.

 

El projecte de condicionament pretén mantenir en funcionament i en bon estat uns camins que sovint es perden o es malmeten per manca d'ús o per un ús irresponsable. A més hi ha la possibilitat, en un futur, de connectar-lo amb els camins de pobles veïns com ara Capafonts, la Febró, Vilanova de Prades, Mont-ral... que s'acullin al programa de Camins Naturals.

 

El camí circumval·larà el terme de Prades donant a conèixer els nombrosos atractius de la zona com ara les ermites, fonts, pous de gel, miradors... al mateix temps que es podrà gaudir de la rica biodiversitat i de la variació d'ambients forestals com el castanyer, l'alzina, el roure reboll,...

 

En la major part del camí es limitarà l'accés motoritzat per donar un ús preferent per anar a peu, en bicicleta o a cavall, excepte pels veïns propietaris de parcel·les agrícoles i forestals que hi podran accedir.

 

Les obres consisteixen en l'adequació de camins i cunetes, instal·lació de baranes i esglaons on el desnivell ho requereixi, senyalització, creació de zones de descans, i d'interpretació amb panells informatius i instal·lació d'una passarel·la per travessar el riu Prades a la zona dels Molinets.

 

Les obres estan finançades pel Ministeri de Medi Ambient, i la redacció del projecte per la Diputació de Tarragona.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773