Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp aprova un pressupost de 48 milions d'euros per al 2010

IMATGES RELACIONADES
Moment de la presentació del pressupost 2010
Moment de la presentació del pressupost 2010

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

10 de desembre de 2009


El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp celebrat avui, 10 de desembre de 2009, a partir de les 18 h, ha aprovat per unanimitat el pressupost per a l'exercici 2010, que en el seu muntant global puja a 48,5 milions d'Euros. Tots els portaveus dels grups (PSC, CiU, ERC, PPC, IC-V i la FIC) han valorat l'esforç de contenció del pressupost però també el treball fet per aconseguir tirar els projectes endavant malgrat les dificultats de la complicada conjuntura econòmica d'aquests moments.

El 48,5 milions d'euros del pressupost global inclou el pressupost de l'ens comarcal, xifrat en 14,3 milions d'Euros, i les diverses societats vinculades a Secomsa, que suposen un pressupost de 34,2 milions d'Euros. Precisament, el president del Consell Comarcal, Josep Masdeu, ha destacat durant la presentació del pressupost que “l'aposta decidida i valenta que el seu dia va fer el Consell amb la creació de Secomsa s'ha demostrat encertada, ja que es realitzen serveis de qualitat a preus competitius i els ajuntaments de la comarca confien i valoren la bona gestió que es realitza, tant des de l'àmbit de la gestió dels residus com de la gestió de l'aigua”.

Per altra banda, i pel que fa al pressupost del Consell Comarcal del Baix Camp, Masdeu l'ha qualificat com de contenció per la situació econòmica actual, tot i que es manté la despesa social. En relació a l'any 2009 el pressupost de 2010 baixa uns 2 milions d'euros a causa de la baixada dels ingressos provinents del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) que van destinats als ajuntaments. Aquesta baixa és del 11,8 per cent.

Pel que fa al capítol d'inversions, per al 2010 el Consell ha passat de 720.000 euros per al 2009 a 855.000 per al 2010, que es centraran bàsicament en els projectes següents:

-    Equipaments destinats al servei de recollida de residus: parc de la neteja per al manteniment de la flota de vehicles del servei de recollida de residus i neteja viària (408.440 euros)

   Pla de foment turístic: creació de producte turístic i campanya de màrqueting de les Muntanyes de la Costa Daurada, i centre d'interpretació de Riudecanyes dedicat als productes i sabors de la Mediterrània, el centre d'escalada a Arbolí i punt d'informació a Pratdip (360.000 euros)

-    e-Baix Camp: promoció de l'administració electrònica als ajuntaments i al Consell Comarcal del Baix Camp amb gestor d'expedients; signatures electròniques per empleats públics, representants polítics; certificats digitals per ciutadans i empreses; formació sobre l'administració electrònica i l'ús de les noves tecnologies. (226.000 €)

Tot i que el pressupost el Consell ha baixat lleugerament, el global ha crescut ja que ha passat dels 44,5 milions d'euros de 2009 als 48 milions d'euros de 2010. Això és així bàsicament perquè la societat Secomsa Gestió, que ha de gestionar la nova planta mecanicobiològica de tractament de residus municipals començarà l'explotació el febrer de 2010.

Durant la presentació, el vicepresident del Consell Xavier Llauradó ha destacat l'esperit de consens que sempre ha caracteritzat el Consell Comarcal i que ha fet possible la realització de projectes complexes com la gestió dels residus. Per la seva banda, la vicepresidenta Lídia Bargas ha destacat també el paper dinamitzador que està realitzant el Consell Comarcal del Baix Camp en el desenvolupament del Pla de Foment Turístic, que està creant infraestructura turística amb l'objectiu de dinamitzar els municipis d'interior. Bargas també ha assenyalat que aquest 2010 es posarà en marxa el servei comarcal de recollida de vehicles abonadonats.

El Consorci de Serveis Socials

Un altre punt important de l'ordre del dia ha estat l'aprovació, també per unanimitat, de la creació del Consorci de Serveis Socials del Camp, que ha de formar el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Cambrils. EL president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, ha agraït a tots els grups l'esforç de consens que han realitzat per tirar endavant aquesta iniciativa, i ha dit que “és una decisió valenta que estic segur que el temps demostrarà que és una decisió encertada, de la mateixa manera que el seu dia va passar amb la creació de Secomsa ara fa 13 anys”.

Tota la resta de punts de l'ordre del dia també s'han aprovat per unanimitat.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773