Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp atén més de 500 persones estrangeres durant el 2011

IMATGES RELACIONADES
EAIA Baix Camp
EAIA Baix Camp

16 de març de 2012


El Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Baix Camp, durant el 2011, va atendre i informar més de 500 persones de les quals 270 van rebre assessorament jurídic en temes relacionats amb la legislació d'estrangeria i altres consultes relacionades amb residència i treball, renovacions i modificacions de la documentació, arrelament, reagrupament familiar, consultes laborals, naturalitzacions, retorns, entre d'altres. El servei fa atencions telefòniques i presencials que itineren pels municipis de la comarca, segons demanda.

  

Tanmateix, s'han realitzat sessions d'acollida en el municipi de Riudoms on hi han participat un total de 33 persones de nacionalitats diverses. Les sessions han consistit en donar informació a les persones estrangeres que s'han empadronat en el municipi sobre el lloc on viuen, informar-los-hi dels serveis del municipi així com dels drets i deures que tenen com a ciutadans.

 

Un altra servei del que disposa el departament és el de traduccions i interpretacions. Aquest servei compta amb la participació de professionals amb domini de diferents llengües que donen resposta a la demanda dels serveis públics i la població estrangera de la comarca del Baix Camp. Durant el 2011 s'han atès 66 peticions de traducció de les quals les llengües més sol•licitades han estat l'àrab i el xinès.

 

Durant el 2011, el Pla de Ciutadania i Immigració ha desenvolupat els següents cursos i programes:

 

•    “Ara som aquí”, programa de suport i acompanyament a les dones que arriben d'altres països, mitjançant el reagrupament familiar, per tal que en la major brevetat possible coneguin el nou lloc on han de viure. Els municipis que han participat d'aquest programa són : les Borges del Camp, Montbrió del Camp, Riudoms, Riudecols i Vinyols dels Arcs, amb un total de 66 dones.

 

•    “Jo també”, programa per reforçar els processos d'inserció social i laboral de les dones immigrants que s'ha dut a terme als municipis de les Borges del Camp, l'Hospitalet de l'Infant, Riudoms i la Selva del Camp amb un total de 66 participants. En aquest programa s'han potenciat les capacitats comunicatives i socials necessàries per fomentar la motivació de cara al mercat laboral.

 

•    Curs inicial de català per a un grup de 16 homes marroquins residents al municipi de les Borges del Camp. Aquest curs ha estat subvencionat per la Secretaria d'Immigració de la Generalitat i gestionat pel Centre de Normalització Lingüística.

 

•    Curs d'alfabetització en català, de la Secretaria per a la Immigració, destinat a persones estrangeres no alfabetitzades, ni tan sols amb la seva llengua d'origen, dins del programa “Lletres per a tothom”que s'ha portat a terme a Riudoms, les Borges del Camp i l'Hospitalet de l'Infant amb un total de 54 participants.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773