Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Baix Camp s'aboca en el comiat a l'alcalde d'Alforja, Josep Viñas Juncosa

IMATGES RELACIONADES
Josep Viñas Juncosa, alcalde d'Alforja
Josep Viñas Juncosa, alcalde d'Alforja

20 de maig de 2010


Dijous, 20 de maig, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, alcaldes, consellers comarcals, diputats i altres autoritats van assistir  en ple, a les 10 h al Pavelló d'Alforja, al funeral civil de comiat a l'alcalde del municipi, Josep Viñas Juncosa, que va morir dimarts 18 de maig a causa d'un càncer fulminant. No obstant això, fins unes hores abans del decés no va deixar d'exercir d'alcalde, atenent la feina diària i participant de la vida social de la vila.

 

 

Josep Viñas i Juncosa va néixer el 23 d'octubre de 1949 en el si d'una família alforgenca que regentava un petita serradora de fusta. Després dels estudis primaris a l'escola d'Alforja, va estudiar l'ensenyament secundari al llavors Institut Gaudí de la plaça d'Hèrcules de Reus (actualment Salvador Vilaseca). Finalment, al tornar del servei militar, es decidí per la carrera de Químiques que cursà íntegrament a la facultat de Químiques de la Universitat de Barcelona (UB), en la seva delegació a Tarragona, ja que llavors encara no existia la URV. Obtingué la llicenciatura el 1980 (promoció 75/80). El 1990 es va treure el Doctorat per la mateixa UB.

 

 

Professionalment va començar treballant a l'empresa Proteínas i Grasas de Reus, per passar ben aviat a l'empresa Industrias Químicas Aragonesas, de l'Autovia Salou-Tarragona, en la que va continuar quan aquesta va ser absorvida per ERCROS, i on encara avui exercia com a tècnic de planta i n'era el president del seu Comitè d'Empresa.

 

 

 El 1980 va contraure matrimoni amb Aurora Gaza Pausas, fruït del qual van néixer les seves dues filles, Marina i Helena.

 

 

 Va ser membre actiu de diverses associacions cíviques, culturals i esportives alforgenques, en especial de l'extingida Amics d'Alforja, de la qual en va arribar a ser el president entre els anys 1986 i 1989. També va ser membre molt actiu de l'Ateneu Cultural Josep Taverna, en el si de la qual, des dels seus inicis ara fa una vintena d'anys, ha estat un dels puntals de la seva secció dels Excursionistes d'Alforja, on hi ha practicat intensament les seves grans passions: el muntanyisme i el senderisme.

 

 

S'inicià en política de la mà del PSC, i ben aviat la seva vocació de servei públic el va portar a encapçalar la llista dels socialistes alforgencs a les municipals del seu poble. Corria l'any 1995, i des de llavors ençà va anar encapçalant les llistes de seu partit a les municipals successives, quedant sempre a l'oposició, fins que finalment, a les darreres eleccions de 2007 i com a cap de la llista més votada (UpA-PM. Units per Alforja – Progrés Municipal, la marca electoral del PSC a la vila) obtingué l'alcaldia d'Alforja per un pacte del seu grup amb ERC.

 

 

Entre 1995 i 1997 va ser conseller del Consell Comarcal del Baix Camp.

 

 

El president del Consell Comarcal del Baix Camp i tota la corporació comarcal expressen el seu més sentit condol a la família i al poble d'Alforja per aquesta dolorosa i irreparable pèrdua.



© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773