Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp acull una sessió participativa del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya

IMATGES RELACIONADES
Un moment de la presentació del taller de participació per al 6è Congrés Nacional de la Gent Gran
Un moment de la presentació del taller de participació per al 6è Congrés Nacional de la Gent Gran

24 de maig de 2010


El Consell Comarcal del Baix Camp ha acollit dilluns, 24 de maig, a partir de les 9.30 h una sessió territorial del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya, que va obrir el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu; la directora dels Serveis Territorials d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Hortènsia Grau, i l'adjunta a la direcció dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania, Isabel Solà. En aquesta sessió han pres part unes 35 persones de diferents associacions de la gent gran del Baix Camp i el Priorat, que han debatut aportacions a les tres ponències que es tractaran al Congrés sobre:

  • La participació i la gent gran
  • La pobresa i l'exclusió social i
  • Les polítiques d'envelliment actiu  

En la presentació, tant Josep Masdeu com Hortènsia Grau i Isabel Solà han destacat l'esforç per desenvolupar accions de participació que acostin el contingut del Congrés al territori i facilitin l'aportació de tothom, així com la importància que les polítiques públiques es debatin amb la població i especialment amb els col·lectius més implicats, i sovint més invisibles com ara la gent gran. És per això que aquest 6è Congrés és el primer que es realitza amb aquesta metodologia participativa.

 

El 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya culminarà a la tardor, en un acte de cloenda amb 300 delegades i delegats que aprovaran les tres ponències, unes conclusions i un manifest. Prèviament es realitzen de forma descentralitzada 45 sessions, entre tallers sectorials i sessions territorials, amb l'objectiu de recollir les aportacions de cada territori i promoure la comunicació entre les persones participants.

 

El Departament d'Acció Social i Ciutadania, juntament amb el Consell de la Gent Gran de Catalunya, s'encarrega de l'organització del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya, un procés en el qual també hi participen el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, a través de la Direcció General de Participació Ciutadana, i el Departament de Governació i Administracions Públiques.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773