Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp i el Col·legi d'Enginyers Agrònoms col·laboraran per l'assistència tècnica als municipis

IMATGES RELACIONADES
EL president del Consell Comarcal, Josep Masdeu, i el degà del Col·legi d'Enginyers Agrònoms, Josep M. Rofes
EL president del Consell Comarcal, Josep Masdeu, i el degà del Col·legi d'Enginyers Agrònoms, Josep M. Rofes

27 de maig de 2010


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, i el degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), Josep M. Rofes, han signat avui dijous, 27 de maig un conveni per establir un acord marc de col·laboració entre les dues institucions i promoure entre els municipis les funcions d'assessorament i suport que poden oferir els enginyers agrònoms en la gestió tècnica municipal.

  

Cal tenir en compte que els enginyers agrònom són tècnics competents en obres d'enginyeria que es fan als municipis, a més de tenir competències sobre llicències municipals relatives a activitats classificades agroalimentàries i en casos urgents del tipus riuades, plagues, pedregades, fraus alimentaris, etc.

  

La signatura d'aquest conveni s'emmarca en l'acció el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya de difondre les tasques que poden realitzar els professionals del sector. Fins ara s'han signat 4 convenis d'aquest tipus arreu del país, entre les quals hi ha la Conca de Barberà i ara s'hi suma el Consell Comarcal del Baix Camp. En aquest sentit, el president del COEAC ha agraït a Josep Masdeu la voluntat de col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp amb el Col·legi. Per la seva banda, el president de l'ens comarcal ha ressaltat que des d'aquest ens es valora la tasca i les aportacions d'aquests professionals, com prova el fet que dues enginyeres agrònomes treballen per organismes del Consell Comarcal del Baix Camp.

 

El conveni marc signat estipula que ambdues institucions podran establir acords específics per a la realització de:

•    tasques de potenciació i control de la producció agrícola, i de la seva transformació i comercialització agroalimentària

•    de millora i conservació de les infraestructures rurals

•    de control i foment de la seguretat alimentària

•    de formació i foment de la innovació en el sector agrari i alimentari

•    altres sobre les que el Consell Comarcal del Baix Camp tingui atribuïdes competències

 

A més, el Consell Comarcal del Baix Camp donarà a conèixer als ajuntaments de la comarca les competències, funcions i facultats dels enginyers agrònoms en relació a les actuacions municipals que puguin requerir l'assessorament o l'actuació especialitzada d'aquest col·lectiu professional.

 

Per la seva banda, i entre altres aspectes, el Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) es compromet a donar resposta immediata i suport en els casos urgents en què el Consell Comarcal del Baix Camp pugui necessitar la seva col·laboració o la del col•lectiu d'enginyers agrònoms.

  

El conveni té una durada d'un any i serà prorrogable per períodes anuals.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773