Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp i la Unió de Botiguers de Reus fomenten el sistema arbitral de consum

IMATGES RELACIONADES
Moments de la signatura del conveni entre el president del Consell Comarcal del Baix Camp i la Unió de Botiguers de Reus
Moments de la signatura del conveni entre el president del Consell Comarcal del Baix Camp i la Unió de Botiguers de Reus

3 de juny de 2010


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, i la nova presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, Leonor Bartolí, han signat avui 3 de juny al Consell Comarcal del Baix Camp un conveni de col·laboració per fomentar l'adhesió dels comerços al Sistema Arbitral de Consum. Fins ara al conjunt de la comarca n'hi ha gairebé 200 comerços adherits, 130 dels quals són de Reus.

 

L'arbitratge de consum és un sistema extrajudicial i voluntari que permet resoldre, amb caràcter vinculant i de manera ràpida i gratuïta, les diferències sorgides entre les empreses i els seus clients. És, per tant, un sistema protector tant pels consumidors com pels empresaris. Entre comerços i empreses, al Baix Camp n'hi ha 336 d'adherits al sistema arbitral de consum.

 

El conveni estableix que la UBR informarà als establiments associats del funcionament i avantatges de l'arbitratge de consum i en fomentarà l'adhesió, ja sigui a través de sessions informatives, d'escrits a la revista “El Detall, com enviant informació sobre aquest aspecte o d'altres que faciliti l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) del Baix Camp.

 

A més el conveni, estipula que l'Oficina atendrà les consultes dels associats a la UBR respecte als dubtes que tinguin tant en relació a la normativa de consum com també pel que fa a les reclamacions formulades pels consumidors.

  

Per últim, el Consell Comarcal a través de l'OCIC informarà periòdicament als associats de l'entitat, a través del butlletí de l'UBR “El Detall”, sobre la normativa de consum que han de tenir en compte els establiments comercials, com per exemple, la llei de garanties de béns de consum, la normativa referent a les rebaixes, entre d'altres i sobre l'arbitratge de consum.

 

Aquest conveni es renova cada any des de l'any 2006.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773