Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Baix Camp promociona el Dia Mundial del Donant amb una campanya de donacions al Consell Comarcal

IMATGES RELACIONADES
El president del Consell Comarcal del Baix Camp donant sang
El president del Consell Comarcal del Baix Camp donant sang

11 de juny de 2010


El Consell Comarcal del Baix Camp promociona el Dia Mundial del Donant que tindrà lloc el proper 14 de juny amb l'organització d'una campanya de donació de sang a les dependències de l'ens comarcal. Amb aquesta actuació serà el primer ens comarcal del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre en organitzar a la seva seu una campanya de donació de sang, i ho fa conjuntament amb l'Associació de Donants de Sang del Baix Camp. La campanya s'ha realitzat el divendres, 11 de juny, durant tot el matí fins les 14 hores.

 

La campanya és oberta a tots els treballadors de l'ens, a alcaldes, alcaldesses, consellers i conselleres comarcals, al Consell Esportiu del Baix Camp, i personal d'altres ens de l'Estació Enològica (Oficina Comarcal del Departament d'Agricultura, Incavi, el Centre de Recursos Mediambientals, la Taula de l'Oli, etc.) i altres entitats i empreses com l'Oficina de l'UOC, la biblioteca Xavier Amorós o l'empresa Virginias, entre altres.

 

Aquesta campanya promociona el Dia Mundial del Donant, que tindrà lloc el proper 14 de juny, i que se centra en la captació de donants joves amb el lema “Nova sang per al món”. Del Baix Camp una trentena de persones dels diferents municipis participaran en un acte que tindrà lloc a Barcelona amb motiu d'aquesta diada.

 

La campanya al Consell Comarcal s'emmarca també en les actuacions que promou anualment l'Associació de Donants de Sang del Baix Camp per promoure les donacions a la comarca, i més de cara a l'època de vacances, quan tradicionalment baixen les donacions i, en canvi, augmenten les necessitats de sang i derivats.

 

En aquest sentit, cal tenir en compte que a més de les campanyes que es realitzen periòdicament als municipis de la comarca, aquest any 2010 es farà com cada any la Marató de Donació de Sang a Reus.

 

L'any passat al conjunt del Baix Camp es van recollir gairebé 7.000 donacions de sang, gairebé 1200 més que l'any anterior. Aquest any fins al mes de maig ja s'havien recollit un total de 2710.

 

Des que va començar a funcionar l'any 1999, l'Associació de Donants de Sang del Baix Camp ha aconseguit que les donacions a la comarca passin de les 2384 a les gairebé 7000 de l'any passat. Així, l'índex de donació a la comarca s'ha situat en el 36 per mil. Amb aquesta xifra, tot i que no arriba a l'autosuficiència, la comarca del Baix Camp ha fet un avenç molt significatiu.

 

L'Associació de Donants de Sang és una entitat que en el seu dia va impulsar el Consell Comarcal del Baix Camp, ens que li ofereix tot el suport logístic i d'infraestructura. L'entitat també compta amb el suport i la col·laboració del Banc de Sang i Teixits i de la Federació d'Associacions de Donants de Sang de Catalunya.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773