Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp guardonat amb motiu dels 30 anys del PUOSC

IMATGES RELACIONADES
El president del Consell Comarcal, Josep Masdeu; l'alcaldessa de Botarell, Montserrat Roca; el conseller de Governació, Jordi Ausàs, i el president de la Generalitat, José Montilla
El president del Consell Comarcal, Josep Masdeu; l'alcaldessa de Botarell, Montserrat Roca; el conseller de Governació, Jordi Ausàs, i el president de la Generalitat, José Montilla

22 de juny de 2010


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, ha rebut de mans del president de la Generalitat, José Montilla, un reconeixement a la millor actuació del període 2004-2007 del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) amb motiu dels 30 anys d'aquest programa.Aquest ha estat l'únic guardó que s'ha atorgat a un consell comarcal de Catalunya, i ha estat 1 dels 6 reconeixements fets per la Generalitat de les 27.616 actuacions que el PUOSC ha finançat en aquests 30 anys. Masdeu ha recollit el premi dimarts 22 juny en un acte que fet a les 18 h al Palau de Pedralbes a Barcelona.

 

El guardó significa un reconeixement a la tasca realitzada pel Consell Comarcal del Baix Camp pel que fa a l'impuls a la implantació d'un model de gestió correcta dels residus municipals basat en el reciclatge, la reutilització i la recuperació dels residus. A més, aquest model s'ha basat en mancomunar i consorciar el servei de gestió de residus per als 28 municipis de la comarca. A més, les instal·lacions ubicades a Botarell també donen servei a d'altres municipis del Camp de Tarragona. Aquest model, pioner a Catalunya, ha estat també utilitzat posteriorment arreu del país.

 

L'actuació guardonada se centra en l'obra realitzada a la planta comarcal de compostatge en aquest període consistent en la “Millora del pretractament i postractament de la fracció orgànica dels residus municipals”, i que va permetre millorar el procés de gestió de la fracció orgànica de la planta comarcal de compostatge, amb un pressupost de 1.886.800 euros i una subvenció del PUOSC de 645.865 euros.

 

ELs sis guardons commemoratius s'han donat als projectes que han destacat en cinc àmbits diferents: la sostenibilitat, la innovació, l'excel•lència arquitectònica, la conservació del patrimoni, i el valor social i la incidència ciutadana. El Consell Comarcal del Baix Camp ha rebut el premi a la sostenibilitat ambiental.

 

A l'acte de lliurament dels reconeixements, Josep Masdeu hi ha assistit acompanyat del president de Secomsa i vicepresident del Consell Comarcal, Xavier Llauradó; de l'alcaldessa de Botarell, Montserrat Roca, i del gerent del Consell Comarcal del Baix Camp, Carles Forment. També s'hi han donat cita altres alcaldes i representants de diversos municipis de la comarca.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773