Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

L'Oficina de Consum del Baix Camp retira joguines aquàtiques del mercat

IMATGES RELACIONADES
Una de les joguines aquàtiques retirades per incomplir la normativa d'etiquetatge i seguretat
Una de les joguines aquàtiques retirades per incomplir la normativa d'etiquetatge i seguretat

22 de juny de 2010


Inspectores de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) del Consell Comarcal del Baix Camp han retirat del mercat  10 joguines aquàtiques que es venien en 4 establiments comercials de Cambrils perquè no complien la normativa vigent en matèria d'etiquetatge i seguretat. Aquesta actuació s'ha dut a terme el 22 de juny a petició de l'Ajuntament de Cambrils, que també ha inspeccionat que els comerços complissin també la normativa municipal d'establiments comercials.

 

Concretament, s'ha retirat “manguitos”, flotadors i inflables que no estaven correctament etiquetats, ja que la normativa exigeix que aquests productes incloguin en l'etiqueta la informació mínima següent:

 

-    Marca CE

-    Nom i marca del producte

-    Raó social i adreça del fabricant o importador

-    L'etiquetatge ha de ser almenys en castellà

-    Instruccions i advertències d'ús:

o    “Atenció! Utilitzar a l'aigua quan l'infant pot fer peu i sempre que estigui vigilat”.

o    Els inflables que no siguin flotadors, cal indicar que “no poden utilitzar-se com a flotadors”

 

Els comerços tenen ara 10 dies per portar la factura original de la compra d'aquests productes. Si no la porten les joguines retirades es destruiran. Si la porten s'obliga els comerços a retornar el producte i es fa un seguiment per comprovar que el distribuïdor o l'importador ha rebut aquesta mercaderia. A aquests també se'ls demana una llista de clients que hagin comprat aquests productes, de manera que les OCIC del territori també puguin inspeccionar els comerços i retirar els productes que hi hagi a la venda.

 

L'Agència Catalana de Consum, que és qui gestiona l'expedient un cop s'han retirat les joguines, intenta arribar sempre al responsable de posar el producte al mercat, ja sigui el fabricant o l'importador, i estableix la resolució més adient en cada cas fins a arribar a la sanció, si és necessari.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773