Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Hemeroteca de notícies

         

8 de setembre de 2011

Declaració Institucional de l'11 de Setembre

En commemoració de la Diada Nacional de l'11 de Setembre, les diferents forces polítiques del Consell Comarcal del Baix Camp, CiU, PSC, PPC i ERC, han aprovat per unanimitat el següent manifest:
 
“Cada any, la commemoració de l'11 de Setembre de 1714 permet obrir un període de reflexió sobre el nostre país i la seva situació en el context general espanyol i europeu.

8 de setembre de 2011

El president del Consell Comarcal del Baix Camp participarà en l'Acte Institucional de la Diada de Catalunya a Cambrils

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, farà el diumenge 11 de setembre a les 19h al Parc del Pescador a Cambrils, el parlament commemoratiu de l'Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya que ha organitzat l'ajuntament de Cambrils.

7 de setembre de 2011

El Consell Esportiu del Baix Camp prepara la nova temporada de natació

El proper 12 de setembre el Consell Esportiu del Baix Camp obre el període d'inscripció per a la temporada 2011-2012 del programa natació a la comarca per als nous alumnes.
 
El nou curs del programa natació a la comarca començarà l'1 d'octubre a les piscines del Reus Deportiu, CN Reus Ploms, Cambrils i la Selva del Camp.
 
Aquest programa, que funciona des dels anys vuitanta, té per objectiu oferir l'oportunitat a tots els infants de la comarca d'aprendre a nedar.

6 de setembre de 2011

Trobada Casa d'Oficis "dels mòduls de rehabilitació i manteniment d'edificis “” a Vinyols i els Arcs

Vinyols i els Arcs junt amb el Consell Comarcal del Baix Camp acullen el proper 13 de setembre de 2011, la trobada de Cases d'Oficis de rehabilitació i manteniment d'edificis del Camp de Tarragona organitzada pel Servei d'Ocupació de Tarragona, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp i l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs, amb l'objectiu de posar en comú els projectes que estan portant a terme des de cada entitat.

5 de setembre de 2011

Terra de Dips, llegenda a la Serra de Llaberia

La llegenda diu que en les muntanyes que envolten Pratdip i Colldejou s'hi amaguen els dips, uns gossets vampírics, negres, que atacaven els ramats i els homes ebris que voltaven de nit. Alguns diuen que van desaparèixer durant el segle XVIII, d'altres sostenen que encara sotgen aquestes muntanyes... La seva imatge custodia l'entrada al poble de Pratdip i apareix en el seu escut, així com en el retaule de Santa Marina.

30 d'agost de 2011

El Servei de Recollida de Vehicles abandonats del Consell Comarcal recull 180 cotxes el primer any de funcionament

El Servei de Recollida de Vehicles abandonats del Consell Comarcal del Baix Camp recull 180 cotxes en el primer any de funcionament del servei des que es va posar en marxa al juny del 2010.
 
Durant l'any 2010 el Consell Comarcal del Baix Camp va retirar un total de 84 vehicles, mentre que en el que va del 2011 ja n'ha retirat 96 a través del servei de retirada, dipòsit i custòdia, i si s'escau, desballestament dels vehicles abandonats i fora d'ús.

29 d'agost de 2011

Paisatges de l'Avellana, el fèrtil Camp conreat

El cultiu de l'avellana té una llarga tradició al Camp de Tarragona, els primers documents que hi fan referència al terme d'Alforja daten de l'any 1287. Amb l'aparició de la fil•loxera (s.XIX), molts cultius de vinya foren substituïts per l'avellaner, donant lloc així a l'àrea contínua més extensa d'aquest cultiu a tot Europa.

24 d'agost de 2011

Acció informativa sobre la recollida selectiva dels residus a Alforja

Alforja és un dels nou municipis que participen en la Campanya Informativa sobre la Recollida Selectiva de Residus Urbans que es portarà a terme del 27 al 30 d'agost i que es basa en un projecte d'implantació de la recollida selectiva en noves zones de creixement d'aquestes poblacions. L'àmbit de recollida seran les noves zones de creixement que no estaven construïdes en el moment en què es va començar a realitzar la recollida selectiva de matèria orgànica en aquests municipis.

23 d'agost de 2011

Campanyes de Donacions de Sang del 29 al 31 d'agost de 2011 al Baix Camp

L'Associació de Donants de Sang del Baix Camp recorda les campanyes de donació que hi ha programades per la setmana del 29 al 31 d'agost a la comarca:
 
Concretament, la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es desplaçarà :
 
Dimarts, 30        VINYOLS I ELS ARCS
                          Hora: de 17.

22 d'agost de 2011

Pobles al peu del castell-monestir d'Escornalbou

El castell-monestir d'Escornalbou s'erigeix sobre un dels últims turons de les muntanyes litorals, amb façana al mar i una visió privilegiada sobre els pobles situats als seus peus. La fortalesa té el seu origen en la reconquesta, quan el rei Alfons I el Cast donà el lloc a Joan Santboi per tal que repoblés les terres del voltant.

Registres del 1631 al 1640 de 1962
« Pàgina 164 »  [ 1 | ... | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | ... | 197 ]


© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773