Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Castellvell del Camp posa en marxa la primera sala de vetlles de la xarxa comarcal

IMATGES RELACIONADES
Un moment de la visita a la sala de vetlles de Castellvell del Camp
Un moment de la visita a la sala de vetlles de Castellvell del Camp

Diputació Tarragona i el Consell Comarcal van signar un conveni marc d'actuació
Diputació Tarragona i el Consell Comarcal van signar un conveni marc d'actuació

2 de desembre de 2014


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, i l'alcalde de Castellvell del Camp, Agustí Domingo, han visitat avui, 2 de desembre, la sala de vetlles que recentment ha posat en marxa l'Ajuntament d'aquest municipi, i que és el primer equipament d'aquest tipus que entra en funcionament de la xarxa comarcal que s'ha de crear després que els Serveis Funeraris de Reus també siguin els serveis funeraris de la comarca. Les han acompanyat algun regidors de l'Ajuntament, i consellers/res comarcals, regidors i alcaldes d'altres municipis de la comarca, a més de la presidenta dels l'empresa funerària de Reus, Teresa Gomis.


La sala, de 40 metres quadrats, es troba al carrer de Sant Jaume, número 12 de Castellvell del Camp, just al costat del consultori mèdic. El local compta amb un espai de sala d'espera i l'àrea destinada a la vetlla pròpiament dita de la persona difunta, i que té amb un túmul refrigerat. En total, la inversió ha suposat una inversió de 30.402,42 €, íntegrament finançats pel Consell Comarcal del Baix Camp.


Durant la visita inaugural, l'alcalde de Castellvell del Camp ha destacat la importància de posar en marxa un servei d'aquest tipus per donar un servei de proximitat a la ciutadania del municipi i fer-ho a un preu més econòmic. Per la seva banda, Joaquim Calatayud ha destacat que la iniciativa comarcal és possible per la unitat d'acció política que caracteritza el Consell Comarcal i per la unitat també entre els alcaldes i alcaldesses de la comarca, que en cap cas han qüestionat la destinació de la partida d'inversions a aquest projecte en alguns municipis de la comarca.


A més d'aquesta sala de vetlla, també s'estan construint les sales de vetlla de Pratdip i Riudecols, amb un pressupost de 23.487,14 € i 31.041,33 €, respectivament. Aquestes inversions també estan finançades íntegrament per l'ens comarcal. La previsió és que aquestes obres acabin a primers de l'any de vinent, mentre que els espais de vetlla de Riudecanyes i Prades, també inclosos en la xarxa comarcal, es començaran l'any vinent. En aquests municipis la inversió prevista és de 99.446,56 €, dels quals els ajuntaments fan un aportació de 33.453,44 euros.


En total, es farà una inversió de 184.377,45 € en les sales de vetlles, dels quals 150.924,01 € els aporta el Consell Comarcal en el marc del pla d'inversions inclòs en el conveni únic del Consell Comarcal amb la Diputació de Tarragona. Els 33.453,44 € restants són aportacions dels ajuntaments.


Els serveis funeraris comarcals de Reus i el Baix Camp han atès 84 persones difuntes procedents de municipis del Baix Camp en les sales de vetlla del Tanatori de Reus, entre gener i agost de 2014. 42 d'aquest serveis els ha realitzat l'empresa comarcal - és a dir un 50% - i la resta els diferents operadors privats de la zona.


Aquest 42 difunts procedien de 14 municipis del Baix Camp (dels 7 de Castellvell fins a 1 de Prades). Un total de 6 d'aquest serveis han estat amb el preu tancat en el conveni.


Fins ara, 15 municipis de la comarca han signat el conveni de delegació de competències per a la posada en marxa d'aquest servei comarcal, que es va formalitzar a principis de 2014 mitjançant el conveni subscrit entre l'Ajuntament de Reus i el Consell Comarcal del Baix Camp, per a què l'empresa municipal de Reus GESFURSA pogués prestar els serveis funeraris a la resta de municipis de la comarca.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773