Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

En exposició pública el projecte d'aparcaments dissuasoris i d'àrees d'autocaravanes

IMATGES RELACIONADES
L'Argentera
L'Argentera

2 de juny de 2016


El Consell Comarcal del Baix Camp ha obert el període d'exposició pública del projecte de creació de 150 places d'aparcaments dissuasoris i de 30 places per autocaravanes en diversos municipis de la comarca. El projecte s'inclou en el pla de foment turístic que està finançant per la Direcció General de Turisme del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i per la Diputació de Tarragona. A més, el Consell Comarcal ha sol·licitat un ajut als fons Leader.


Els aparcaments dissuasoris es construiran a l'Argentera, Capafonts, Colldejou, Vilaplana i Vilanova d'Escornalbou i l'objectiu és crear espais que permetin l'estacionament ordenat de vehicles descongestionant, d'aquesta manera, els cascs urbans i fent dels pobles llocs amables, visitables i dels quals poder gaudir amb tranquil·litat i seguretat els veïns i els visitants. D'aquesta manera els centres urbans i la destinació turística Muntanyes de la Costa Daurada en general esdevenen en un lloc ordenat, respectuós amb el medi, amable per als visitants i que proporciona una experiència turística positiva que repercuteix en la imatge de qualitat del territori.


En la mateixa línia es troba l'actuació de creació d'unes 30 places per autocaravanes en dues àrees a Duesaigües i a Pratdip. La iniciativa pretén donar resposta a les noves necessitats i tendències del turisme actual, alhora que ajuda a potenciar els principals recursos turístics i culturals dels municipis.


Aquestes àrees estan concebudes com a espais on les autocaravanes poden buidar els seus dipòsits d'aigües grises i negres i omplir el dipòsit d'aigua neta, a més de possibilitar la pernocta per un temps limitat. Aquests punts són un bon lloc per a promoure itineraris i llocs d'interès turístic mitjançant panells informatius que, a més, es poden utilitzar com suport publicitari del comerç i l'hostaleria local.


El cost total del projecte és de 178.328,75 € (IVA inclòs) i està previst que les actuacions estiguin finalitzades a finals d'aquest any.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773