Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El programa Joves per l'Ocupació finalitza la formació professionalitzadora

IMATGES RELACIONADES
Alumnes programes d'ocupació del Consell Comarcal del Baix Camp
Alumnes programes d'ocupació del Consell Comarcal del Baix Camp

Consell Comarcal del Baix Camp
Consell Comarcal del Baix Camp

Consell Comarcal del Priorat
Consell Comarcal del Priorat

SOC
SOC

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Fons Social Europeu
Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Fons Social Europeu

SEPE
SEPE

8 de juny de 2016


Els joves participants del programa Joves per l'Ocupació del Consell Comarcal del Baix Camp finalitzen la formació professionalitzadora el proper dimecres 15 de juny de 2016, data a partir de la qual comença la fase d'experiència professional en el món laboral. Durant la formació les persones tutores coordinadores del programa han realitzat tasques de prospecció empresarial i ja han aconseguit acordar més de 12 llocs de treball un cop finalitzada la formació.

 

El Consell Comarcal del Baix Camp va rebre una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya per a la realització del programa “Joves per l'ocupació” que té una durada de quinze mesos. La subvenció, que és de 181.600,00€, és per la realització de tres mòduls formatius per a un total de 40 alumnes. El projecte es desenvolupa en l'àmbit territorial del Baix Camp i el Priorat, excepte Reus.

 

Els mòduls de formació professionalitzadora han estat: operacions bàsiques de cuina; indústria alimentària i fabricació mecànica. Tots els alumnes han aconseguit el certificat de la formació que han realitzat ja que han assistit a més del 75% de la formació.

 

El programa s'adreça a persones joves desocupades, d'entre 16 i 25 anys, amb baixa qualificació professional i/o amb dèficits formatius, és a dir persones que no hagin obtingut l'ESO i persones que tot i que l'hagin obtingut no han continuat amb els estudis postobligatoris. En tot cas, els joves han d'estar inscrits com a demandants d'ocupació no ocupats i en el sistema de Garantia Juvenil.

 

La Garantia Juvenil és una estratègia europea per reduir l'atur juvenil que impregnarà totes les polítiques de formació i inserció que s'adrecin a joves fins al 2020. És per aquest motiu que es recomana als joves que no treballen ni estudien que s'inscriguin en l'aplicatiu web de Garantia Juvenil que ha creat el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773