Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Es crea una comissió per un nou servei de recollida d'animals abandonats

IMATGES RELACIONADES
Conselll d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Camp celebrat el 13 d'octubre a Riudecanyes
Conselll d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Camp celebrat el 13 d'octubre a Riudecanyes

20 d'octubre de 2016


Representants de les 7 forces polítiques del Consell Comarcal del Baix Camp esperen a finals d'any tenir una proposta concreta de millora de la gestió del servei mancomunat actual de recollida i manutenció d'animals abandonats. Aquesta és una de les principals conclusions de la Comissió d'Estudi creada a instàncies del president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, que es va reunir per primera vegada dimarts 18 d'octubre. La Junta de Govern comarcal havia aprovat la creació de la Comissió d'Estudi el passat 4 d'octubre.


Durant la reunió, els representants de CiU, ERC-AM, CP, CUP, PPC, Ciudadanos i Ara van poder conèixer els tres documents que s'han treballat des de fa mesos per part de tècnics del Consell Comarcal del Baix Camp i de l'Ajuntament de Reus en relació a una nova solució comarcal per a la recollida i la manutenció d'animals abandonats.


L'objectiu de la Comissió és donar una solució definitiva a la problemàtica dels aproximadament 350 animals domèstics (específicament gossos i gats) que cada any s'abandonen al Baix Camp. Fins al moment, per realitzar aquest servei mancomunat, el Consell del Baix Camp i altres administracions comarcals tenen convenis amb entitats sense ànim de lucre que s'encarreguen de la recollida i de la manutenció dels animals abandonats.


D'un temps ençà, però, les exigències de la normativa estan fent inviable aquesta solució, tant des del punt de vista econòmic com de les condicions en què es realitza el servei, sobretot pel que fa a la manutenció i la cura dels animals recollits.


A més d'establir una proposta sobre el model de gestió comarcal actual del servei, la Comissió d'Estudi del Consell també proposarà una ordenança específica als ajuntaments del Baix Camp, ja que és important incidir en la col·locació del xip identificatiu als animals i en què cada municipi disposi d'un cens actualitzat d'animals domèstics per tal de poder identificar adequadament els propietaris de l'animal si aquest es perd o és abandonat.


De fet, la problemàtica generada pel sistema actual i la possibilitat d'establir un nou model de gestió del servei de recollida i manutenció dels animals abandonats ja s'ha tractat en 3 de les 4 reunions que s'han produït aquest any del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses de la comarca, i finalment en el Ple del passat 27 de setembre el president del Consell Comarcal va anunciar la creació d'aquesta Comissió d'Estudi, un cop ja es disposava dels tres informes tècnics esmentats.

© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773