Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Secomsa inicia la campanya d'educació ambiental “CAPgira” adreçada a gairebé 3000 joves

IMATGES RELACIONADES
Imatge de l'activitat CAPgira als centres d'enseyament del Baix Camp
Imatge de l'activitat CAPgira als centres d'enseyament del Baix Camp

26 d'octubre de 2016


Es preveu que gairebé 3000 joves de centres d'ensenyament de primària i secundària obligatòria de la comarca realitzin aquest curs 2016-17 l'activitat d'educació ambiental “CAPgira: matèries de primera X productes excepcionals”. Aquesta campanya és una iniciativa de l'empresa pública comarcal Secomsa, encarregada de la gestió dels residus municipals a la comarca, i compta amb la col·laboració dels ajuntaments, dels centres d'ensenyament i del Consell Comarcal del Baix Camp.


L'activitat, que s'ha iniciat aquest mes d'octubre, es desenvoluparà bàsicament als cursos del cicle mitjà (3r i 4t) i superior de primària (5è i 6è), i de 1r i 2n d'ESO d'una trentena de municipis de l'àmbit d'actuació de Secomsa (27 del Baix Camp i 3 de l'Alt Camp).


L'activitat CAPgira, a partir d'un joc, posa l'accent en els principis de l'economia circular més que no pas en la recollida selectiva, i per això tracta de productes més que no pas de residus i s'orienta cap a la innovació pel que fa a la transformació dels residus en matèries primeres. També s'incideix en com aquest nou enfoc es tradueix en noves formes de producció i fabricació, i també en noves formes de consum de productes quotidians: des d'unes ulleres de sol a una bossa de mà, un monopatí o uns auriculars.


Un altre element diferenciador de l'activitat és que es pot realitzar en anglès si el centre d'ensenyament així ho prefereix. A més, a través de les xarxes socials de l'activitat, Facebook, Twitter i Instagram es pot accedir a contingut actualitzat d'iniciatives d'arreu basades en l'economia circular i en l'ús dels residus com a matèria primera per a la fabricació de nous productes.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773