Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal s'adhereix a la campanya "Aquí, vins catalans"

IMATGES RELACIONADES
Aquí, vins catalans
Aquí, vins catalans

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

2 de novembre de 2016


El Consell Comarcal del Baix Camp, com a ens que forma part del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, col·labora amb la campanya “Aquí, vins catalans”, una iniciativa emmarcada dins de Gustum, projecte de cooperació liderat per l'Associació Leader de Ponent i que compta amb el suport de tots els Grups d'Acció Local de Catalunya, entre esl quals hi ha el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, del qual en forma part el Consell Comarcal.


En un dels seus eixos, Gustum pretén donar suport al sector vinícola català i per incrementar la presència de vins catalans als restaurants de Catalunya i incentivar-ne el seu consum neix la campanya “Aquí, vins catalans”.


Per donar visibilitat a la campanya s'ha creat un distintiu i eslògan que figurarà a les entrades i a les cartes dels restaurants que ofereixen un mínim del 60 per cert de vins de DO catalanes. Aquesta imatge tindrà funcions de marca-paraigua que englobarà tots els establiments inclosos en la iniciativa.


Els restaurants que es vulguin adherir a la campanya han d'estar ubicats en territori Leader català, zones gestionades pels Grups d'Acció Local i les quals són acreditades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Per a més informació dels territoris Leader es pot consultar al web http://desenvolupamentrural.cat/gals. .


Els restauradors interessats hauran d'omplir la sol·licitud que es troba disponible al web de cada Grup d'Acció Local o del projecte Gustum. També hauran de facilitar al corresponent Grup d'Acció Local una còpia de la carta de vins per acreditar que es compleixen els requisits.


Aquesta documentació es revisarà anualment per comprovar que es continuïn complint els requisits d'adhesió.


Beneficiaris

La campanya beneficiarà tant a restaurants com a consumidors finals i també als petits cellers locals.


Als restaurants se'ls ofereix uns adhesius amb el logotip i l'eslògan de la campanya per a col·locar a la porta i les cartes de vins de l'establiment. Aquest suport promocional els ajudarà a tenir un valor afegit i diferencial respecte la resta d'establiments. A més, tindran també una discriminació positiva a l'hora de participar en accions del projecte Gustum i seran prioritaris en totes les campanyes de promoció i comunicació que es realitzin en el marc de Gustum i les derivades dels Grups d'Acció Local Leader que impulsen la campanya.


El consumidor, per la seva banda, es beneficiarà de poder identificar fàcilment aquells establiments que tenen una major sensibilitat pel producte local, en aquest cas el vi. Per una altra banda, el consumidor tant local com forà tindrà l'ocasió de conèixer els vins del territori i que aquests puguin arribar a ser una futura opció de compra.


Pel que fa als petits cellers trobaran un escenari ideal per donar-se a conèixer al consumidor final.


Tot això ha de contribuir a fomentar el sector del vi català, especialment a aquells cellers més petits als que els resulta més difícil promocionar-se.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773