Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp commemora el Dia contra la Violència Masclista

IMATGES RELACIONADES
No a la violència masclita
No a la violència masclita

16 de novembre de 2016


El Consell Comarcal commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que es celebra el 25 de novembre, amb l'adhesió al manifest i amb la participació de la consellera comarcal Anna Aragonès en l'acte institucional commemoratiu que tindrà lloc el dia 24 de novembre a la sala Pau Casals de la Delegació del Govern a Tarragona a les 11:00 hores.


Aquest acte s'emmarca dins de l'intercanvi d'experiències en suport a les dones que realitza el Camp de Tarragona. En aquest sentit, la consellera comarcal exposarà el paper del Baix Camp en la posada en marxa del Consell de Dones de la Comarca i en el caràcter itinerant del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Camp que dona un millor recolzament a aquest col·lectiu en tots els municipis de la comarca.


Pel que fa al manifest contra la violència masclista, el Consell Comarcal s'ha adherit al document, elaborat per la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions Catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, per acord de la Junta de Govern, en data 8 de novembre.


Aquest any, el document fa especial incidència en denunciar la violència sexual. Segons les dades de nombrosos estudis, es percep un augment en les conductes abusives contra les dones que preocupa a les entitats. Amb aquest gest es busca donar suport al dret a la igualtat entre homes i dones en totes les esferes (pública i privada) i al reconeixement de la seves llibertats. Així com també, dotar d'una xarxa pública amb més recursos i serveis d'atenció, acompanyament i prevenció de casos.


El manifest també vol fer una crida a la implicació de la ciutadania per a la prevenció d'aquest tipus de violència, sota el lema: la llibertat per a mi és no tenir por.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773